Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 15:25:21 +0300 Μακριά από φίλους που μόλις χώρισαν. Ο χωρισμός είναι σαν τον ιό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μεταδίδεται στις παρέες, στην οικογένεια, ακόμα και στην εργασία. Χωρίζεις; Είναι μεταδοτικό!

Χωρίζεις; Είναι μεταδοτικό!

Χωρίζεις; Είναι μεταδοτικό! 470 900
Μακριά από φίλους που μόλις χώρισαν. Ο χωρισμός είναι σαν τον ιό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μεταδίδεται στις παρέες, στην οικογένεια, ακόμα και στην εργασία.

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ, το διαζύγιο στις παρέες είναι μεταδοτικό: φαίνεται ότι όταν χωρίζει ένα ζευγάρι, οι σχέσεις των φίλων του καταρρέουν η μια μετά την άλλη. Οι πιθανότητες να πάρει κάποιος διαζύγιο αυξάνονται κατά 75% αν έχει φίλους που χωρίζουν. Κοινώς, πάσχει από το «σύνδρομο» του διαζυγίου. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη λεγόμενη μελέτη καρδιολογικών παθήσεων Φράμινγχαμ (Framingham Ηeart Study)- μια διαχρονική έρευνα που έγινε στον πληθυσμό μιας μικρής πόλης της Μασαχουσέτης κοντά στη Βοστώνη. Τα στατιστικά δεδομένα από ανθρώπους που έχουν φύγει από την πόλη έδειξαν ότι ένας χωρισμένος φίλος ή συγγενής που ζει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, μπορεί να επηρεάζει ενδεχόμενο διαζύγιο των οικείων σαν να ζούσε στη διπλανή πόρτα!  Η αμερικανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της διάλυσης ενός γάμου και να την αντιμετωπίζουμε ως «μεταδοτική ασθένεια που θα εξαπλωθεί».

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας