Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-14 14:56:49 +0200 Ο δεσμός της μαμάς με το παιδί είναι αρκετά ισχυρός, αλλά κι εσύ σαν μπαμπάς πρέπει να χτίσεις το δικό σου! Πώς να χτίσεις μία υγιή σχέση με το μωρό σου

Πώς να χτίσεις μία υγιή σχέση με το μωρό σου

Πώς να χτίσεις μία υγιή σχέση με το μωρό σου 470 900
Ο δεσμός της μαμάς με το παιδί είναι αρκετά ισχυρός, αλλά κι εσύ σαν μπαμπάς πρέπει να χτίσεις το δικό σου!

Μια καλή στιγμή για να ξεκινήσεις είναι τώρα που το μωρό σου είναι ακόμα μέσα στην κοιλιά της συντρόφου σου! Μπορεί στην αρχή να φαίνεται λίγο σουρεαλιστικό, αλλά καθώς παρακολουθείς την ανάπτυξη του μικρού σου απογόνου, αποκτάς μια αληθινή σχέση μαζί του και το μωρό θα μπορεί να αναγωρίζει τη φωνή σου μετά τη γέννησή του.

Τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να χτίσεις τη σχέση από νωρίς:

Κράτα τις εικόνες

Προκειμένου να δεις την ανάπτυξη του μωρού σου καθώς μεγαλώνει, μπορείς να φωτογραφίζεις την κοιλιά της συντρόφου σου μια φορά το μήνα, καθώς μεγαλώνει. Έτσι, θα μπορείς να κάνεις ένα πανέμορφο κολάζ και να το δείξεις στο παιδί σου όταν θα είναι πιο μεγάλο.

Παράλληλα, μπορείς να κρατήσεις τις εικόνες από τα υπερηχογραφήματα που κάνει η σύντροφός σου, ώστε να βλέπεις πως ακριβώς δείχνει το μωρό σου, ώστε όταν το δεις για πρώτη φορά να ξέρεις πως είναι.

Άκου την καρδούλα του

Πηγαίνετε με τη σύντροφό σου στις επισκέψεις που κάνει στο γιατρό, ώστε να ακούσεις τον κτύπο της καρδιάς του μωρού σου, μετά από 3-4 μήνες χρησιμοποιώντας ένα στηθοσκόπιο ή νωρίτερα ακούγωντας τον υπέρηχο.

Δοκίμασε να ακούσεις τον κτύπο τη δικής σου καρδιάς, που θα ακούγεται πιο δυνατά, αλλά θα είναι ο ίδιος με του μωρού σου!

Νιώσε το να κλωτσάει

Μετά από έξι μήνες και όταν η μαμά σε προσκαλέσει να βάλεις το χέρι σου στην κοιλιά της, θα νιώσεις για πρώτη φορά την κίνηση του μωρού σου. «Πω πω, είναι πραγματικά εκεί!», θα αναρωτηθείς.

Το έχεις ήδη ακούσει, το έχεις ήδη δεί, και τώρα είναι η στιγμή να το νιώσεις να κινείται. Με το πέρασμα του χρόνου θα συνηδειτοποιήσεις πόσο πραγματικά δυνατά μπορεί το μωρό να κλωτσήσει.

Μίλα του

Ο συνδυασμός των καρδιακών παλμών της μαμάς του, της ροής του αίματος αλλά και του γαστρικού υγρού είναι δυνατόν να καλύψουν οτιδήποτε και να του πεις (ίσως μια καλή επολογή είναι να του τραγουδήσεις). Πραγματικά, όμως, δεν έχει καμία σημασία τί θα του πεις όσο βρίσκεται ακόμα μέσα στην κοιλιά της μαμάς του, καθώς θα συνηθίσει τη φωνή σου και θα την αναγνωρίσει όταν γεννηθεί.

Το τι θα του πεις είναι περισσότερο για εσένα. Μπορείς να του μιλήσεις για διάφορα θέματα, αφού έχει άπλετο χρόνο για να σε ακούσει. Οπότε απλά μίλησέ του και ανακάλυψε κι εσύ το μυστήριο με τα μωρά, που με κάποιο τρόπο καταλαβαίνουν αυτά που τους λέμε.

Σκέψου πώς μπορεί να είναι

Οι άντρες συνήθως συνδέονται με το μωρό, με το να φαντάζονται το πώς μπορεί να μοιάζει όταν μεγαλώσει. Στα όνειρά μας, τα μωρά γενικά κάνουν ακριβώς ότι θέλουμε να κάνουν πολλές φορές μαζί μας.

Οπότε, είτε το φαντάζεσαι να δουλεύει μαζί σου στην οικογενειακή επιχείρηση, είτε να γίνεται γιατρός, το μωρό σου μπορεί να γίνει ότι θελήσει όταν θα μεγαλώσει. Όταν θα φτάσει η στιγμή να αποφασίσει για το μέλλον του σε περίπου δυο δεκαετίες, τότε η ιδέα του ίσως σου φανεί ακόμα καλύτερη από αυτή που σκεφτόσουν.

Ο αντίκτυπος του πατέρα στο παιδί 

Μετά τη γέννησή του, ένα μωρό είναι συνήθως φοβισμένο, ουρλιάζει, κλαίει, πέφτει κάτω και γενικά είναι λες και είναι τσαντισμένο που γεννήθηκε.

Η παρουσία σου, όμως, και μόνο απλά αν του μιλήσεις, μπορεί να το βοηθήσει να ηρεμήσει και να νιώσει πιο ασφαλές.

Αντί απλώς να κάθεσαι και να κοιτάς χωρίς να ξέρεις τι να κάνεις, μπορείς απλώς να σταθείς δίπλα στο μωρό. Εκείνο μπορεί να νιώσει την παρουσία σου αλλα και να αναγνωρίσει τη φωνή σου. Μίλα στο μωρό σου, έτσι κι αλλιώς ήδη γνωρίζεστε. Πες του οτι το αγαπάς, οτι είσαι εδώ και όλα είναι καλά, αρκεί να του δείξεις πως είναι ασφαλές.

Η απαλή και σίγουρη φωνή σου θα βοηθήσει το μωρό να ηρεμήσει, να πέσουν οι χτύποι της καρδιάς του, να χαλαρώσει το σώμα του και να ηρεμήσει η αναπνοή του. Το μωρό σου θα αναζητήσει τη φωνή σου και ίσως και να προσπαθήσει να σε κοιτάξει.

Μην ξεχνάς! Όταν δεν είναι μαζί του η μαμά του, να ξέρεις οτι και η δική σου επιρροή είναι εξίσου σημαντική στο μωρό.

 

Πηγή: www.dadsadventure.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας