Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 12:04:53 +0200 ...μπισκότα με τα χεράκια τους! Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα 470 900
...μπισκότα με τα χεράκια τους!

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ. γ. σόδα σκόνη
½ κ. γ. κανέλλα σκόνη
¼ κ. γ.  γαρίφαλο σκόνη
¼ κ.γ. μαχλέπι σκόνη
60 γρ βούτυρο μαλακό
60 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη ή ξανθή
40γρ  αραιό μέλι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Στρώνουμε σε ένα ταψί, χαρτί ψησίματος.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τα μπαχαρικά μέσα σε ένα μπωλ.

Ρίχνουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλά μας  δουλεύουμε το μίγμα.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιρόπι και το χτυπημένο αυγό.

Φτιάχνουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας που θα ανοίξουμε φύλλο.

Ανοίγουμε με  ένα μικρό πλάστη (ή με το χέρι μας) φύλλο μισού εκατοστού.  (Αν σας κολλάει ο πλάστης στη ζύμη, πασπαλίστε την με αλεύρι).

Κόβουμε με την ειδική φόρμα (κουπ πατ) έλατα η αστεράκια η άλλο σχήμα που θέλουμε.

Τα βάζουμε στο ταψί.

Μαζεύουμε όση ζύμη έχει απομείνει από το κόψιμο, ξανανοίγουμε φύλλο, ξανακόβουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει.

Βγαίνουν περίπου 20-25  μισκότα, ανάλογα το κουπ πατ που χρησιμοποιείτε.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα.

Διακόσμηση
Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας θα χρειαστούμε:
60γρ άχνη ζάχαρη
50ml  νερό
1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα φλυτζάνι βάζουμε τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το νερό, σιγά – σιγά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό γλάσσο.

Βασίλης  Καρούμπας, Executive Chef
Αντιπρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας