Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-12-24 09:54:15 +0200 Συμβουλές για τη μέλλουσα μαμά την περίοδο των Χριστουγέννων Χριστούγεννα και εγκυμοσύνη

Χριστούγεννα και εγκυμοσύνη

Χριστούγεννα και εγκυμοσύνη 470 900
Συμβουλές για τη μέλλουσα μαμά την περίοδο των Χριστουγέννων

Προσοχή στα κρυολογήματα. Λόγω της φυσιολογικής ανοσοκαταστολής, μια γυναίκα που βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα μπορεί να κρυολογήσει ευκολότερα. Θα πρέπει λοιπόν να φοράμε ζεστά ρούχα και παπούτσια και σε περίπτωση βροχής να προφυλαχθούμε απ' αυτήν, προκειμένου να προλάβουμε κάποια αδιαθεσία και να μη χρειαστεί να πάρουμε φάρμακευτική αγωγή.

Προσοχή ... Κυκλοφορεί ο covid-19.  Οι κλειστοί χώροι, οι χειραψίες και τα φιλιά ευνοούν τη μετάδοση ιών. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγουμε, τους χώρους με πολυκοσμία.

Χτυπήματα. Οι πιθανότητες πτώσης μιας εγκύου είναι αυξημένες, ιδιαίτερα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, καθώς το βάρος της κοιλιάς αλλάζει το κέντρο βάρους του σώματος, το οποίο είναι διαφορετικό απ' αυτό που έχει συνηθίσει. Ετσι, ο έλεγχος του σώματος γίνεται δυσκολότερος. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς μια πτώση μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή.

Ώρα για χορό. Τη συγκεκριμένη περίοδο η γυναίκα μπαίνει στον πειρασμό να φορέσει τακούνια, αλλά και να χορέψει. Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι επικίνδυνος και θα πρέπει να αποφεύγεται. Θα πρέπει να φοράμε ίσια παπούτσια, με αντιολισθητικές σόλες κυρίως τις ημέρες με παγετό, προκειμένου να έχουμε καλύτερο έλεγχο του σώματός μας και να αποφύγουμε μια μοιραία πτώση.

Προσοχή στα κιλά. Λόγω της αυξημένης όρεξής μας είναι πιο εύκολο να βάλουμε κιλά, που δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια αυτού του 15ημέρου να ξεπεράσουν και τα 5! Τα 5 αυτά κιλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα χάσουμε αργότερα. 
 
Αλκοόλ και εγκυμοσύνη δεν συνδυάζονται. Ακόμα κι αν η έγκυος δεν έχει την πρόθεση να καταναλώσει αλκοόλ, οι ευχές για τον καινούργιο χρόνο που συνοδεύονται πολύ τακτικά από τσούγκρισμα των ποτηριών μπορεί να παρασύρουν την έγκυο και να πιει σημαντική ποσότητα αλκοόλ, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα στην ανάπτυξη του εμβρύου, αντιθέτως μπορεί να το βλάψει.  

Τέλος στα ξενύχτια. Το ξενύχτι βλάπτει την έγκυο, γιατί το σώμα κουράζεται και εξαντλείται. Κανονικά, δεν θα πρέπει να κοιμόμαστε μετά τις 11 το βράδυ. Όμως, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περιόδου, θα μπορούσαμε, όχι πάνω από 1-2 φορές, να ξενυχτήσουμε μέχρι τη 1.00 το αργότερο.

Μακριά από χώρους που δεν αερίζονται.  Είναι γνωστές οι επιπτώσεις του καπνού στο έμβρυο, οπότε η έγκυος πρέπει να αποφύγει χώρους που επιτρέπεται το κάπνισμα. Θα πρέπει να επιλέγουμε χώρους όπως φιλικά σπίτια, όπου θα σεβαστούν την εγκυμοσύνη μας.

Περιορίζουμε τις μετακινήσεις με το αμάξι. Καλό θα είναι η έγκυος να μην οδηγήσει και αν είναι δυνατόν να περιορίσει γενικά τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφύγει κάποιο ατύχημα, καθώς τις ημέρες των γιορτών πολλοί οδηγοί είναι μεθυσμένοι ή κουρασμένοι από το ξενύχτι. 

Πηγή: www.enet.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας