Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 15:05:35 +0200 Ο Λίντον Μπέιτι από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο με τη βοήθεια ενός ειδικού ρομπότ αφού ένα πρόβλημα του ανοσοποιητικού δεν του επιτρέπει την επαφή με άλλους ανθρώπους. Χάρη σε ένα ρομπότ, πάει σχολείο

Χάρη σε ένα ρομπότ, πάει σχολείο

Χάρη σε ένα ρομπότ, πάει σχολείο 470 900
Ο Λίντον Μπέιτι από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο με τη βοήθεια ενός ειδικού ρομπότ αφού ένα πρόβλημα του ανοσοποιητικού δεν του επιτρέπει την επαφή με άλλους ανθρώπους.

Αν και η κατάσταση του Λίντον τον υποχρεώνει να ζει σε κατάσταση απομόνωσης, εντούτοις «πηγαίνει»  σχολείο και κάνει παρέα με τους φίλους του χάρη σε ένα ρομποτ. Πρόκειται για ένα ρομπότ από χρωμιοχάλυβα το οποίο στην κορυφή φέρει μία οθόνη, όπου προβάλλεται το πρόσωπο του μικρού μαθητή. Το πρωτοποριακό «ρομπότ - άβαταρ» έχει ύψος 120 εκατοστά και κινείται με ευκολία στο σχολείο, συλλέγοντας πληροφορίες τις οποίες στέλνει στο σπίτι του Λίντον μέσω ενός λογισμικού βίντεο - διάσκεψης.  «Πλέον έχει λόγο για να σηκώνεται το πρωί. Παίρνει τα φάρμακά του, τρώει και περιμένει το κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει», είπε η μητέρα του αγοριού, Σέρι. Το ρομπότ κοστίζει περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ και διαθέτει κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο και ο Λίντον συνδέεται σε αυτό από τον προσωπικό του υπολογιστή στο σπίτι.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας