Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-05-09 11:15:58 +0300 Νέα μέθοδος καισαρικής, πιο κοντά στον φυσιολογικό τοκετό. Φυσιολογικός τοκετός με...καισαρική

Φυσιολογικός τοκετός με...καισαρική

Φυσιολογικός τοκετός με...καισαρική 470 900
Νέα μέθοδος καισαρικής, πιο κοντά στον φυσιολογικό τοκετό.

Φυσιολογικός τοκετός ή τοκετός με καισαρική; Είναι ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν πολλές μέλλουσες μανούλες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Τα τελευταία χρόνια οι γεννήσεις με καισαρική έχουν αυξηθεί πολύ και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς είναι ύποπτες για αναπνευστικά προβλήματα και όχι μόνο. 

Σύμφωνα με νέα έρευνα, υπάρχει και η ενδιάμεση μέθοδος, η λεγόμενη "φυσική καισαρική". Η νέα αυτή μέθοδος συνδυάζει στοιχεία του φυσιολογικού τοκετού και της γνωστής σε όλους μας καισαρικής. Η φυσική καισαρική δίνει στο μωρό τη δυνατότητα να έρθει πιο ομαλά στον κόσμο, πιο αργά και να προσαρμοστεί ευκολότερα. 

Η διαδικασία περιλαμβάνει την κλασική τομή, όπως ακριβώς και στην κανονική καισαρική και στη συνέχεια οι γιατροί προσεκτικά βγάζουν το κεφαλάκι του μωρού. Από εκείνη τη στιγμή, το νεογέννητο παίρνει το χρόνο του να βγει από την κοιλιά της μαμάς του, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται περίπου τέσσερα λεπτά. 

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου να μελετηθούν οι συνέπειες της μεθόδου αυτής στη υγεία και την ψυχολογία του μωρού.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας