Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-13 12:05:15 +0200 Το να καθαρίζουμε τη μυτούλα μας σε ένα κρύωμα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Μαθαίνουμε να φυσάμε σωστά τη μυτούλα μας!

Μαθαίνουμε να φυσάμε σωστά τη μυτούλα μας!

Μαθαίνουμε να φυσάμε σωστά τη μυτούλα μας! 470 900
Το να καθαρίζουμε τη μυτούλα μας σε ένα κρύωμα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Η διαδικασία του να φυσάμε τη μύτη μας σίγουρα είναι κάτι απόλυτα συνηθισμένο και εύκολο για όλους εμάς τους ενήλικες, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τα μικρά παιδιά. Για τα παιδιά ίσως η διαδικασία αυτή, να φαίνεται αρκετά περίπλοκη αλλά και δύσκολη πολλές φορές.

Παρακάτω θα δούμε μαζί μικρές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν πως να εξηγήσουμε και να μάθουμε στο παιδί μας να ανακουφίζεται από τη βουλωμένη του μυτούλα.

Από τη στιγμή που γίναμε γονείς συνειδητοποιήσαμε, ότι πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα και εύκολα στην καθημερινότητα μας, θα πρέπει τώρα  να τα μάθουμε απ’ τη αρχή στα παιδιά μας και να τους τα εξηγήσουμε με όσο το δυνατό πιο απλό τρόπο μπορούμε. Μόνο έτσι θα μάθουν να τα εφαρμόζουν κι εκείνα. Κάτι που φαίνεται τόσο απλό, όπως το να φυσάμε τη μύτη μας, σε ένα νήπιο φαίνεται σαν να του μιλάμε σε άλλη γλώσσα. 

Ας δούμε λοιπόν κάποιους τρόπους που το κάνουν εύκολο: 


1. Το καλύτερο θα ήταν να μάθει το παιδί τη διαδικασία του πως  να  φυσάει τη μύτη του σιγά-σιγά και σταδιακά. Από το να καλύπτουμε το μισό πρόσωπό του με ένα χαρτομάντιλο, να του πιέζουμε τη μύτη και να του λέμε «φύσα!» καλύτερα θα ήταν να το κάνουμε να συνειδητοποιήσει πότε πρέπει να φυσήξει αέρα από τη μυτούλα του. Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί χαίρεται, χωρίς να το καταλαβαίνει βγάζει περισσότερο αέρα από το στόμα και τη μύτη του. Έτσι λοιπόν, του ζητάμε να νιώσει αυτή τη χαρά και αυτό το συναίσθημα μόνο που αυτή τη φορά, έχουμε συντροφιά ένα χαρτομάντιλο. 
 

2. Μπορούμε επίσης να εκμεταλλευτούμε την ώρα του μπάνιου για να του δείξουμε πως βγάζουμε αέρα από τη μύτη ώστε να γίνει με λίγο πιο διασκεδαστικό τρόπο για το παιδί. Βάλτε μαζί τα πρόσωπά σας στο νερό μέχρι την επιφάνεια της μύτης κι αρχίστε να κάνετε μπουρμπουλήθρες με τον αέρα που βγάζετε ενθαρρύνοντάς το να κάνει το ίδιο. Θα ενθουσιαστεί και θα προσπαθήσει να κάνει κι εκείνο το ίδιο.
 

3. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι ώστε το παιδί να πρέπει να φυσήξει από τη μύτη του για να καταφέρει να παίξει. Για παράδειγμα, βάλτε πάνω σε ένα τραπέζι ένα πούπουλο κι ένα κομμάτι χαρτί, και προσπαθήστε μαζί να φυσήξετε ο καθένας το δικό του ώστε να δείτε ποιος θα φτάσει πρώτος στο «τέρμα».
 

4. Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες ή ακόμη και χαρτί κουζίνας, σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ώστε να υπάρχει στην καθημερινή ορατότητα του παιδιού. Κάντε του δώρο ένα μεγάλο και ωραίο κουτί με τον αγαπημένο του ήρωα Disney και πείτε του ότι αυτό θα είναι για να φυλάει μέσα τα χαρτομάντιλά του και να τα έχει μαζί του οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας τα χρειαστεί. Διαφορετικά, μπορείτε να του χαρίσετε ένα άσπρο κουτί και να το παροτρύνετε να το χρωματίσει όπως εκείνο θέλει. Στη συνέχεια, γεμίστε το με πολύχρωμα χαρτομάντιλα.

 

Μυτούλα που τρέχει; 

Είτε πρόκειται για μία αλλεργική κατάσταση, είτε το παιδάκι μας περνά μία ίωση με μπούκωμα και καταρροή υπάρχουν άμεσες και φυσικές ασπίδες για λύσουμε το πρόβλημα! 

Αλλεργία σταμάτα! 


Το Nasaleze Allergy Blocker αποτελεί ένα πρωτοποριακό εκνέφωμα σκόνης φυσικής κυτταρίνης. Είναι ένα φυσικό προϊόν, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που υποστηρίζει τις φυσιολογικές λειτουργίες της ρινικής κοιλότητας και ενισχύει σημαντικά τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού, εμποδίζοντας την είσοδο αλλεργιογόνων ουσιών που εισπνέονται από τη μύτη (γύρη, τρίχωμα θηλαστικών, ακάρεα οικιακής σκόνης κλπ.) και προκαλούν την αλλεργική αντίδραση. Από πολλές κλινικές μελέτες διαπιστώθηκε ότι το Nasaleze Allergy Blocker ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας (φτάρνισμα, ρινόρροια, δακρυσμένα μάτια κλπ.) μέσα σε λίγα λεπτά. Διατίθεται με φυσικό άρωμα μέντας που δροσίζει και βοηθάει την αναπνοή.

Περισσότερα εδώ 

'Ιωση εμείς δε σε φοβόμαστε!

Το Nasaleze Cold & Flu Blocker είναι το μοναδικό, οργανικό προϊόν που υποστηρίζει τις φυσιολογικές λειτουργίες ενισχύοντας συγχρόνως τους μηχανισμούς άμυνας της ρινικής κοιλότητας. Εμποδίζει ιούς και μικρόβια που υπάρχουν στον αέρα να εισβάλουν στον οργανισμό από τη μύτη. Το Nasaleze Cold & Flu Blocker προσφέρει εκτός από την προστασία από ιώσεις και όλες τις ωφέλιμες ουσίες του σκόρδου.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας