Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-11-20 17:24:57 +0200 Αυτή η ικανότητα πρώιμης μνήμης και μάθησης, κατά τους ερευνητές, μπορεί να βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας ομιλίας του παιδιού. Φινλανδική Έρευνα: η μνήμη του εμβρύου

Φινλανδική Έρευνα: η μνήμη του εμβρύου

Φινλανδική Έρευνα: η μνήμη του εμβρύου 470 900
Αυτή η ικανότητα πρώιμης μνήμης και μάθησης, κατά τους ερευνητές, μπορεί να βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας ομιλίας του παιδιού.

 

Σύμφωνα με μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, στην Φινλανδία με επιστημονική υπεύθυνη την δρα Μίνα Χουοτιλάϊνεν, έχουμε πλέον στοιχεία για την περιγεννητική μνήμη των εμβρύων. 

 

Η ομάδα της δρα Χουοτιλάϊνεν, μελέτησε 24 γυναίκες στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους, εκθέτοντάς τις σε συγκεκριμένα ερεθίσματα, τα οποία και επανέλαβαν μετά τη γέννηση των παιδιών.

 

Από τις 24 γυναίκες, οι 12 τραγουδούσαν στα αγέννητα παιδιά τους επί πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες όχι με σκοπό να γίνει σύγκριση των δύο διαφορετικών γκρουπ εγκύων.

 

Τα μωράκια των οποίων οι μαμάδες είχαν ακούσει τις συγκεκριμένες μελωδίες, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα στο άκουσμά τους, αμέσως μετά την γέννησή τους και μέχρι τους 4 πρώτους μήνες ζωής τους. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο τα έμβρυα ακούνε τις μελωδίες μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, αλλά επίσης ότι τις θυμούνται για μήνες μετά τη γέννησή τους.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έκθεση σε ακουστικά ερεθίσματα μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα πρώιμης μνήμης, μάθησης και ομιλίας του βρέφους. Ταυτόχρονα, οι έντονοι θόρυβοι, οι φωνές και η φασαρία μπορούν επίσης να επηρεάσουν την μετέπειτα ζωή του μωρού και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξή του.

 

source: naftemporiki.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας