Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-23 11:51:56 +0200 Πρέπει οι γονείς να φιλάνε τα παιδιά τους στο στόμα; Δίνουμε στο παιδί μας φιλιά στο στόμα;

Δίνουμε στο παιδί μας φιλιά στο στόμα;

Δίνουμε στο παιδί μας φιλιά στο στόμα; 470 900
Πρέπει οι γονείς να φιλάνε τα παιδιά τους στο στόμα;

 

Η Cheryl Leach είναι μαμά τριών παιδιών. Ο μεγάλος της γιος είναι 16 ετών και τα μικρότερα 8 και 7 αντίστοιχα. Σαν κάθε μαμά με παιδιά σε αυτήν την ηλικία, η καθημερινότητά της είναι ένας ασταμάτητος αγώνας δρόμου. Κάθε μέρα που 16χρονος Jordan επιστρέφει από το σχολείο, παρατάει την τσάντα στο πάτωμα, το μπουφάν στον καναπέ και χαιρετάει τη μαμά του με ένα φιλι στο... στόμα. 

 

Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται αυτή η σκήνη, δεν είναι τόσο ασυνήθιστη όσο πιστεύουμε. Το φιλί στο στόμα μεταξύ γονιού και παιδιού είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά, έχει ερευνηθεί από ειδικούς ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους και έχει διχάσει την κοινή γνώμη. 

 

"Είναι πραγματικά αστείο ο κόσμος όταν βλέπει μία τέτοια εικόνα, να σκέφτεται κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Φιλάω με αυτόν τον τρόπο παιδιά μου από όταν ήταν πολύ μικρά και δε θα σταματήσω τώρα" . Σύμφωνα με την Cheryl τα φιλιά αυτά που ανταλλάσσει με τα παιδιά της διαρκούν μόλις ένα με δύο δευτερόλεπτα, εκτός και αν κάποιο είναι στενοχωρημένο με κάτι ή στρεσσαρισμένο, οπότε μπορεί να διαρκέσουν και λίγο παραπάνω. "Ιδιαίτερα με τον Jordan είμασταν οι δυο μας για αρκετά χρόνια μέχρι να γεννηθεί η κόρη μου και περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί."

 

 

Η παιδοψυχολόγος Charlotte Reznick έχει μία εντελώς διαφορετική άποψη. "Σε καμία περίπτωση δε συνιστούσα στους γονείς να φιλάνε τα παιδιά τους στο στόμα, ίσα ίσα θεωρώ ότι μία τέτοια κίνηση προκαλέι σύγχυση στα παιδιά και δεν τους κάνει καλό. Ακόμα και αν αυτό γίνεται στη μικρή τους ακόμα ηλικία, πότε μπορεί να ξέρει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσει; Τα παιδιά ήδη από την ηλικία των 4 με 5 αναπτύσσουν τη σεξουαλικότητά τους και ένα φιλί, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουν, μπορεί να τα διεγείρει."

 

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί είναι ενήλικο; Η Jocelyn  Miller είναι σήμερα 34 ετών, έγκυος στο πρώτο της παιδί, και ακόμα φιλάει τον 61χρονο μπαμπά της στο στόμα. "Δε νομίζω ότι έχει τίποτα το κακό ή το πονηρό μία τέτοια κίνηση, αλλά καταλαβαίνω γιατί κάποιοι το θεωρούν περίεργο."

 

 

Σωστό ή λάθος, το φιλί στο στόμα είναι ένα θέμα που από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να απασχολεί και να διχάζει ειδικούς και γονείς για καιρό. Εσείς τι πιστεύετε;

Πηγή: dailymail.co.uk 

 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας