Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 12:20:10 +0200 Το ψάρι που αρέσει ακόμα και σε όσους δεν αρέσει το ψάρι! Φιλέτα γλώσσας λαδολέμονο

Φιλέτα γλώσσας λαδολέμονο

Φιλέτα γλώσσας λαδολέμονο 470 900
Το ψάρι που αρέσει ακόμα και σε όσους δεν αρέσει το ψάρι!


4-6 φιλέτα γλώσσας
Λάδι
Λεμόνι (2 λεμόνια ζουμερά)
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη


Βάζουμε στην κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι με καπάκι τόσο λάδι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και να «υψωθεί» μισό πόντο περίπου.

Μέχρι να ζεσταθεί το λάδι, στύβουμε τα λεμόνια και πλένουμε τα φιλέτα

Το λάδι δεν είναι ανάγκη να κάψει, δεν πρόκειται να σωτάρουμε τίποτε. Πρέπει όμως να είναι ζεστό.

Βάζουμε τα φιλέτα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αμέσως το χυμό λεμονιού. Διαφορετικά, τα ψάρια μας θα γίνουν μάλλον... μαρμελάδα. Το λεμόνι τα «σφίγγει» όχι όμως τόσο ώστε να μην βράσουν σωστά.

Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, και το αλατοπίπερο.

Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μισοσκεπασμένο, προσθέτοντας νεράκι εάν είναι απαραίτητο, και δοκιμάζοντας ώστε να δούμε εάν του λείπει λεμόνι ή αλάτι. 

Προς το τέλος τα ψαράκια μας έχουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, και τότε είναι η ώρα να πασπαλίσουμε με ρίγανη τριμμένη. Αν την βάλουμε νωρίτερα θα δώσει πικρή γεύση. Της χρειάζεται μόνο να πάρει μία βράση μέσα στο φαγητό μας.

Για κάποιον που δεν θέλει έντονη γεύση σκόρδου, ή για κάποιον που θα τον πείραζε στο στομάχι, η λύση είναι απλή : βάζουμε τις 2 σκελίδες να βράσουν ολόκληρες, οπότε αφήνουν πιο διακριτικό άρωμα στο φαγητό μας, και στο τέλος τις αφαιρούμε και δεν τις σερβίρουμε.

Μπορεί να συνοδευτεί εξαιρετικά με βραστές πατάτες, κολοκύθια ή αμπελοφάσουλα.

Γράφει η Πέγκυ Παπαδοπούλου

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας