Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-11-17 09:50:06 +0200 Το ρύζι βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου Φακές πολύχρωμες με ρύζι

Φακές πολύχρωμες με ρύζι

Φακές πολύχρωμες με ρύζι 470 900
Το ρύζι βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου


1 ποτήρι φακές
1  ½ ποτήρι ρύζι μπασμάτι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
μισό ποτήρι καλαμπόκι βρασμένο
2-3 φέτες μπέικον [προαιρετικά]
3 φυλλαράκια δάφνη
καμιά 10αριά φυλλαράκια δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι


Βράζουμε τις  φακές σε αρκετό νερό για 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε.

Σε φρέσκο νερό προσθέτουμε τη δάφνη και το δεντρολίβανο και λίγο αλατάκι, και φυσικά τις φακές και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε όμως να μην «ανοίξουν».

Σουρώνουμε τις φακές και κρατάμε το νερό. Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται και βράζουμε το ρύζι. 

Ψιλοκόβουμε το μπέϊκον και το κρεμμύδι, κάνουμε μικρά και λεπτά στικς το καρότο, και τα σωτάρουμε ελαφρά.

Όταν όλα είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε και εάν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Για περισσότερο χρώμα ψιλοκόβουμε πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες. 

Αν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, ανακατέψτε μία κουταλιά χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές χυμό πορτοκαλιού, μία κουταλιά μέλι και ρίξτε το ντρέσινγκ από πάνω μαζί με μερικές σταφίδες. Η απόλυτη εξωτική γεύση.

Γράφει η Πέγκυ Παπαδοπούλου

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας