Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-11-08 10:47:41 +0200 Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το υπερηχογράφημα μας επιτρέπει την οπτική επαφή με το έμβρυο. 'Ολα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το υπερηχογράφημα

'Ολα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το υπερηχογράφημα

'Ολα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το υπερηχογράφημα 470 900
Υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας μπορείτε να έχετε οπτική επαφή με το μωρό σας με το υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης.

Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα κάνετε τουλάχιστον ένα υπερηχογράφημα, συνήθως μεταξύ της 8ης και της 12ης εβδομάδας κύησης, για να εξακριβωθεί η ηλικία του εμβρύου. Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν άλλο ένα υπερηχογράφημα μεταξύ της 18ης και της 22ης εβδομάδας κύησης για να ελέγξουν τα όργανα και τα άκρα του μωρού. 

Υπερηχογράφημα Εγκυμοσύνης
Αν υπάρχει υποψία γενετικών ανωμαλιών, θα χρειαστεί να κάνετε αυτή την εξέταση συχνότερα και θα βρίσκεστε υπό στενή ιατρική παρακολούθηση μέχρι τον τοκετό. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης είναι ακίνδυνο και ότι δεν βλάπτει το έμβρυο, αν και παραμένουν κάποια ερωτηματικά για το αν σχετίζεται με προβλήματα ακοής που παρουσιάζονται στο μέλλον.

Πώς λειτουργεί
Το υπερηχογράφημα είναι μια συσκευή που μεταδίδει ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας μέσα στη μήτρα. Τα κύματα αυτά αντανακλούν πάνω στο έμβρυο και μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα τα οποία σχηματίζουν την εικόνα του σε οθόνη τηλεόρασης. Με το υπερηχογράφημα στην εγκυμοσύνη ο γιατρός μπορεί να διαπιστώσει:

Πόσων εβδομάδων είναι το έμβρυο

Αν έχετε απλή, δίδυμη ή πολλαπλή κύηση ·

Τη θέση του εμβρύου και του πλακούντα

Αν η καρδιά του εμβρύου χτυπάει

Την ποσότητα του αμνιακού υγρού

Αν έχετε εξωμήτριο κύηση

Αν το έμβρυο έχει γενετικές ανωμαλίες

Το φύλο του εμβρύου, εφόσον βοηθάει η στάση και η θέση του. Το υπερηχογράφημα βοηθάει επίσης το γιατρό να εντοπίζει την ακριβή θέση του εμβρύου και του πλακούντα όταν κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις όπως η αμνιοπαρακέντηση ή η δειγματοληψία αίματος ομφάλιου λώρου.

Ποια είναι η διαδικασία
Αν κάνετε υπερηχογράφημα σε πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης σας, τότε θα σας ζητηθεί να πιείτε πολύ νερό και να μην ουρήσετε τουλάχιστον μία ώρα πριν από την εξέταση, για να γεμίσει η κύστη σας και να είναι πιο καθαρή η εικόνα του κυήματος. Αργότερα, αυτό δεν θα είναι πια απαραίτητο. Μόλις ξαπλώσετε, ο χειριστής θα αλείψει την κοιλιά σας με ένα ειδικό ζελ που είναι αγωγός των ηχητικών κυμάτων. Στη συνέχεια θα μετακινεί τον μετατροπέα προς διάφορες κατευθύνσεις πάνω στην κοιλιά σας. Εσείς δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε για να απολαύσετε μια μοναδική στιγμή, καθώς θα βλέπετε το έμβρυο να σαλεύει μέσα στο υδάτινο περιβάλλον του!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας