Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:34:56 +0200 Μια εναλλακτική μορφή γυμναστικής μέσα στο νερό, ακόμη και για εγκύους. Ας γνωρίσουμε το aqua fit. Υδρογυμναστική όλο το χρόνο

Υδρογυμναστική όλο το χρόνο

Υδρογυμναστική όλο το χρόνο 470 900
Η υδρογυμναστική ή αλλιώς aqua fit μεταξύ άλλων βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και δίνει καλλίγραμμο σώμα.

Το...μενού της πισίνας περιλαμβάνει κολύμπι και αεροβική στο νερό, ποδηλασία αλλά και box! Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της μορφής άθλησης αναλυτική και παίρνουμε πληροφορίες για το πού μπορούμε να απευθυνθούμε. 

Tι είναι το Aqua Fit; 
Αεροβική, ποδηλασία, περπάτημα, τρέξιμο, yoga, είναι μερικές από τις ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε σε ένα πρόγραμμα υδρογυμναστικής.
Το σώμα ωφελείται διπλά επειδή οι ασκήσεις πραγματοποιούνται μέσα στο νερό ενώ κάθε κίνηση που κάνουμε είναι πιο αποτελεσματική και πιο ολοκληρωμένη λόγω της αντίστασης. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νερού που αξιοποιεί η υδρογυμναστική είναι η άνωση που ελαττώνει το σωματικό βάρος σε ποσοστό από 25% έως και 90%! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασκήσεις γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία και με σεβασμό στο ευαίσθητο μυοσκελετικό σύστημα. Επιπλέον, η πίεση του νερού κάνει στο σώμα ένα διαρκές, απολαυστικό μασάζ που βελτιώνει την εικόνα της επιδερμίδας, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και διατηρεί τους παλμούς σε φυσιολογικά επίπεδα. Για όλους τους παραπάνω λόγους η υδρογυμναστική θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, των κυκλοφορικών προβλημάτων ακόμη και της φλεβίτιδας. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία του σώματος παραμένει χαμηλή πράγμα που σημαίνει ότι η άθληση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο χωρίς ο αθλούμενος να νιώσει δυσφορία. Είκοσι λεπτά γυμναστικής στο νερό αντιστοιχούν σε  40 λεπτά άσκησης στην στεριά. Η υδρογυμναστική είναι ιδανική για τις εγκύους.

Aqua Bike: ποδήλατο νερού
Το γνωστό στατικό ποδήλατο γυμναστικής γίνεται αδιάβροχο, πιο ελαφρύ, πιο εύχρηστο και μπαίνει στην πισίνα. Έπειτα αναλαμβάνουμε δράση εμείς. Το μεγάλο πλεονέκτημα της άθλησης με ποδήλατο νερού είναι ότι δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και τον σκελετό. 
Ας δούμε τι προσφέρει:
· Μειώνει το τοπικό πάχος ενώ χάρη στην αντίσταση του νερού βοηθά στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων. 
· Βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, ενισχύει όλους τους μυς βοηθώντας την γράμμωση και την σύσφιξη του σώματος. 
· Μειώνει την πίεση και την χοληστερόλη και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις. 
· Δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες ή γνώσεις, δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε κολύμβηση. 
· Για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα οι ειδικοί προτείνουν 10-30 λεπτά γυμναστική για 3-4 φορές την εβδομάδα. Τα οφέλη στο σώμα μας είναι ορατά σε λιγότερο από 6 εβδομάδες. Και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια.

Aqua training: διάδρομος νερού
Λειτουργεί ακριβώς όπως ο γνωστός διάδρομος του γυμναστηρίου με την διαφορά ότι η άσκηση γίνεται σε ένα σαφώς πιο ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον.
· Ο διάδρομος νερού γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες αφού μπορεί να μετατραπεί σε πολυόργανο ασκήσεων και για τα χέρια. 
· Λόγω της αντίστασης του νερού, η άσκηση έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα που σημαίνει ότι θα χρειαστούμε τον μισό χρόνο από ότι αν χρησιμοποιούσαμε τον κλασικό διάδρομο. 
· Η αερόβια άσκηση σε διάδρομο νερού καίει θερμίδες και βελτιώνει την  η εικόνα της επιδερμίδας μας που σταδιακά γίνεται πιο υγιής, φωτεινή και λεία. 
· Πρόγραμμα διάρκειας 20-30 λεπτών, 2-3 φορές την εβδομάδα είναι η προτεινόμενη συχνότητα. 
·Το επίπεδο δυσκολίας ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις αντοχές μας ενώ μπορούμε να επιλέξουμε το περπάτημα, το τρέξιμο ή το cross country ανάλογα με την διάθεση και το στυλ μας.

Aqua aerobics: αεροβική στο νερό
Το βασικό χαρακτηριστικό της αεροβικής στο νερό είναι η ελευθερία στην εφαρμογή του προγράμματος. Μάλιστα οι διάφορες ασκήσεις πραγματοποιούνται στο maximum, αφού το νερό δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα στο σώμα. Έτσι ακόμη και αν ανήκουμε στην κατηγορία των αρχαρίων ή δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε τους γρήγορους ρυθμούς της αεροβικής στο γυμναστήριο, στην πισίνα θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες.
· Τα οφέλη για το σώμα είναι περισσότερα όταν η αεροβική πραγματοποιείται στο νερό γιατί η αντίσταση ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους μυς γυμνάζοντάς τους γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά. 
· Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την διατήρηση της ισορροπίας στο νερό, βελτιώνει τη στάση του σώματος, δυναμώνει τους κοιλιακούς μυς, τους μυς των ποδιών και τον κορμό συνολικά. 
· Σταδιακά βελτιώνεται και η αντοχή μας, ενώ απομακρύνονται οι τοξίνες και το περιττό λίπος από το σώμα.  
· Τέλος, καθώς το νερό δημιουργεί την αίσθηση ότι το σώμα είναι πιο ελαφρύ, οι μυς χαλαρώνουν με συνέπεια ο ασκούμενος να απαλλάσσεται από το άγχος και την ένταση.  
· Μετά την απαραίτητη προθέρμανση, το κύριο πρόγραμμα διαρκεί περίπου 20-40 λεπτά ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων. Το επίπεδο καθορίζει εκτός από τη διάρκεια και την ένταση των ασκήσεων αλλά και το εάν θα γίνει χρήση ειδικών αξεσουάρ-οργάνων που αυξάνουν την αντίσταση μέσα στο νερό.

Aquajogging: jogging στο νερό
Το Aquajogging δεν είναι τίποτε άλλο από το τρέξιμο που γίνεται στην ύπαιθρο με τη διαφορά ότι τα πόδια δεν ακουμπούν σε στέρεο έδαφος αλλά ο ασκούμενος ίπταται με τη βοήθεια ενός ειδικού γιλέκου ή ζώνης που φορά. 
Τα οφέλη είναι πολλά για αυτό και το τρέξιμο στο νερό χρησιμοποιείται εκτεταμένα και για θεραπευτικούς σκοπούς. 
· Η άνωση προστατεύει από τους τραυματισμούς που συνήθως προκαλούνται στις αρθρώσεις από το τρέξιμο. 
· Η αντοχή βελτιώνεται σημαντικά το ίδιο και η γενικότερη φυσική κατάσταση του οργανισμού. 
· Η πίεση του νερού ως συνεχές «μικρομασάζ» βελτιώνει την εικόνα της επιδερμίδας και ελαττώνει την κυτταρίτιδα. 
· Η ένταση του προγράμματος, η συχνότητα και η διάρκειά του καθορίζονται ανάλογα με βάση ατομικούς παράγοντες και πάντα σε συνεννόηση με τον ειδικό εκπαιδευτή.  

Aqua Yoga: γιόγκα στο νερό
H νέα παραλλαγή της κλασσικής yoga  χρησιμοποιεί το νερό με στόχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο είδος άσκησης. 
· Η άνωση του νερού βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και του επιτρέπει να πραγματοποιήσει τις ασκήσεις γιόγκα με μεγαλύτερη άνεση, ευκολία και αποτελεσματικότητα. 
· Η γιόγκα βοηθά στην ψυχική χαλάρωση και το νερό έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη διάθεση. 
· Το βασικό χαρακτηριστικό της γιόγκα είναι ότι απαιτεί μεγάλη ικανότητα στήριξης και ισορροπίας γεγονός που επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα μέσα στο νερό ακόμα και από τους αρχάριους. 
· Το σώμα κινείται χαλαρά, πιο αρμονικά και ομαλά. Οι ασκήσεις γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η χαλάρωση μέσα στο νερό βοηθάει τις σωστές αναπνοές, σημαντικές για την γιόγκα αλλά και για τον τοκετό. 
· Το σώμα αποκτά τη σωστή στάση και έτσι λύνονται σημαντικά προβλήματα στη μέση, τον αυχένα, την πλάτη.
Επιπλέον προγράμματα Aqua Fit 

Στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας υπάρχουν ειδικά γυμναστήρια που διαθέτουν πισίνα και εξειδικευμένο προσωπικό.
 Επιλέγουμε λοιπόν από τα προτεινόμενα προγράμματα:

AQUA COMBAT
Πρόγραμμα στο νερό με έντονες κινήσεις αεροβικής που συνδυάζονται με δυναμικές κινήσεις kick boxing και tae-bo.

AQUA NOODLES
Πρόγραμμα aquaerobic με ειδικά αξεσουάρ για ολοκληρωτική μυική τόνωση. 

AQUA POWER
Πρόγραμμα aquaerobic με υψηλό βαθμό δυσκολίας και χρήση ειδικών αξεσουάρ που αυξάνουν την αντίσταση. Μόνο για προχωρημένους.

AQUA ΑBS & LEGS
Έντονο πρόγραμμα γυμναστικής στο νερό εστιασμένο στους κοιλιακούς και τα πόδια.

Τα 5 πλεονεκτήματα της υδρογυμναστικής
1. Είναι ιδανική για το καλοκαίρι όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο. 
2. Βελτιώνει την εικόνα του σώματος καίγοντας το λίπος και τονώνοντας τους μυς.
3. Είναι ευεργετική για το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, το κυκλοφορικό, τις αρθρώσεις και τα οστά. 
4. Βοηθά στην αποθεραπεία από τραυματισμούς και την καταπολέμηση του άγχους.  
5. Ενδείκνυται για όλους: από τους πολύ γυμνασμένους μέχρι τους πρωτάρηδες της γυμναστικής. Δίνει τη λύση στις εγκύους που θέλουν να συνεχίσουν να γυμνάζονται, εφόσον βέβαια ο γιατρός τους επιτρέπει την άσκηση.

Σε εξειδικευμένα γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα με πισίνα σε όλη την Ελλάδα.
Στην δική μας πισίνα με ειδικό εκπαιδευτή και βέβαια με τα ειδικά όργανα εφόσον χρειάζονται (διάδρομο, ποδήλατο κλπ).

Που μπορώ να κάνω υδρογυμναστική
· Στο Holmes Place, εμπορικό Κέντρο "City Link"
Βουκουρεστίου και Σταδίου 4,
 Τηλ. 210 32.59.400 - www.holmesplace.gr
· Στο Holmes Place Maroussi
Εμπορικό κέντρο "Αίθριο"
Αγ. Κωνσταντίνου 40,
 Τηλ. 210 61.96.791-2.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας