Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-07-26 18:14:01 +0300 Η πιο συχνή ερώτηση των γονιών σχετικά με το tandem nursing σχετίζεται με την ασφάλεια του θηλασμού κατά την περίοδο της κύησης. Τandem nursing ή αλλιώς παράλληλος θηλασμός

Τandem nursing ή αλλιώς παράλληλος θηλασμός

Τandem nursing ή αλλιώς παράλληλος θηλασμός 470 900
Η πιο συχνή ερώτηση των γονιών σχετικά με το tandem nursing σχετίζεται με την ασφάλεια του θηλασμού κατά την περίοδο της κύησης.

 

Τι είναι το tandem nursing; 

 

Το tandem nursing ή αλλιώς ο παράλληλος θηλασμός είναι ένας όρος που σπάνια ακούγεται στην Ελλάδα. Ο θηλασμός tandem συμβαίνει όταν μία μητέρα θηλάζει παράλληλα δύο παιδιά που βρίσκονται σε διαφορετικές ηλικίες. Προσοχή, δεν πρόκειται για τον θηλασμό δίδυμων ή τρίδυμων, καθώς τα παιδιά αυτά βρίσκονται στην  ίδια ηλικία. 

 

Συνήθως το tandem nursing συμβαίνει επειδή μια μητέρα έχει ήδη ένα μικρό βρέφος που θηλάζει και πριν προλάβει να το αποθηλάσει, έρχεται μία νέα εγκυμοσύνη όπου και τα δύο μωράκια έχουν ανάγκη από τροφή. Έτσι συνεχίζεται ο θηλασμός και για το πρώτο και για το δεύτερο μωράκι. 

 

Η Ελλάδα μέχρι και το 2018 παρουσίαζε χαμηλά ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού, όμως αυτή η εικόνα τα τελευταία χρόνια αλλάζει, με αποτέλεσμα περισσότερες μητέρες να δείχνουν ενδιαφέρον για τον απλό και τον παράλληλο θηλασμό.

 

Η πιο συχνή ερώτηση των γονιών σχετικά με το tandem nursing σχετίζεται με την ασφάλεια του θηλασμού κατά την περίοδο της κύησης. Πιο συγκεκριμένα αν υπάρχει κίνδυνος για αποβολή ή πρόωρο τοκετό, για τις έγκυες που θηλάζουν. Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, δεν υπάρχει σύνδεση του θηλασμού με την παρουσία επιπλοκών κατά την κύηση. 

Όμως πάντα η μητέρα που σκέφτεται να προχωρήσει σε παράλληλο θηλασμό, θα πρέπει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον γιατρό και την μαία της, καθώς είναι τα μόνο πρόσωπα που γνωρίζουν το ιστορικό και την υγεία της μητέρας. 

 

source: www.mitrikosthilasmos.com 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας