Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 16:35:53 +0300 Η ευτυχία της οικογένειας αυξάνει όσο μεγαλώνει ο αριθμός των νέων μελών της. Τόση χαρά, όσα παιδιά!

Τόση χαρά, όσα παιδιά!

Τόση χαρά, όσα παιδιά! 470 900
"Τα παιδιά είναι χαρά!". Το κλισέ επιβεβαιώνει νέα έρευνα.

Μέχρι σήμερα στους κύκλους των ερευνητών επικρατούσε η άποψη ότι η απόκτηση πολλών απογόνων δεν έκανε πιο χαρούμενους ή πιο ευτυχείς του γονείς τους. Αντίθετα, σε μερικές περιπτώσεις παρατηρούνταν ότι όσα περισσότερα παιδιά διέθετε μια οικογένεια, τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι ήταν οι γονείς από την ζωή τους, με δεδομένο ότι η αύξηση των μελών συνεπάγεται αύξηση των υποχρεώσεων.
Νέα έρευνα ωστόσο που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, υποστηρίζει ότι η παραπάνω άποψη δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση. Οι περισσότεροι γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα, ερωτώμενοι για τις προτεραιότητες της ζωής τους, έθεσαν στις πρώτες θέσεις της λίστας τα παιδιά τους. Ο καθηγητής Έιντζελς που διήυθυνε την έρευνα εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην μητρότητα ή την πατρότητα και την προσωπική ευτυχία λαμβάνοντας υπόψιν τον ρόλο των ατομικών χαρακτηριστικών όπως το στάτους του γάμου, το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα και την εκπαίδευση. Για τους παντρεμένους ανεξαρτήτου ηλικίας –και δη για τις παντρεμένες γυναίκες- η ύπαρξη παιδιών φαίνεται να αυξάνει την ικανοποίηση από την καθημερινότητα, ικανοποίηση που μεγαλώνει, όσο μεγαλώνει και ο αριθμός των νέων μελών της οικογένειας.  Αρνητικές αντίθετα εντυπώσεις από την ζωή με τα παιδιά καταθέτουν γονείς χωρισμένοι, γονείς μόνοι ή ζευγάρια που ζουν μαζί χωρίς να είναι παντρεμένα.
Πηγή: http://www.sciencedaily.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας