Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-04 14:42:48 +0200 Οι τύποι των μαμάδων που θα γνωρίσεις στην απογευματινή σου βόλτα στις κούνιες. Τύποι μαμάδων της παιδικής χαράς

Τύποι μαμάδων της παιδικής χαράς

Τύποι μαμάδων της παιδικής χαράς 470 900
Οι τύποι των μαμάδων που θα γνωρίσεις στην απογευματινή σου βόλτα στις κούνιες.

Είναι η πρώτη φορά που πας το παιδί στις κούνιες. Εμείς οφείλουμε να σε προετοιμάσουμε όχι τόσο για τα παιχνίδια που θα συναντήσεις και τι να προσέξεις – αυτό θα το αναλύσουμε εκτενέστερα σε άλλο άρθρο- αλλά για τους τύπους των μαμάδων που θα συναντήσεις εκεί. Κάθε παιδική χαρά δεν υστερεί σε τίποτα από τον τύπο μαμά της άλλης! Σε κάθε παιδική χαρά θα συναντήσεις τις εξής μαμάδες. 

H κοινωνική-μαμά: Περπατά ανάμεσα στις κούνιες και τις τραμπάλες λες και έχει κάνει αυτή τη διαδρομή άπειρες φορές και την ξέρει απέξω. Σταμάτα κάθε λίγο και λιγάκι στα παγκάκια και συνομιλεί με τις υπόλοιπες μαμάδες – των οποίων γνωρίζει όλα τα ονόματα απ’ έξω- λες και βρίσκεται σε κοινωνική εκδήλωση και οι κούνιες είναι το σαλόνι της. 

Η μαμά με τον μαγεμένο αυλό: Θυμάστε το παραμύθι με τον μαγεμένο αυλό, ε ακριβώς έτσι μαζεύονται τα παιδιά γύρω της. Έτσι θα καταλάβεις αυτό τον τύπο μαμάς, που λες και στάζει μέλι, όλα τα παιδάκια μαζεύονται δίπλα της. Είτε τους λέει παραμύθια, είτε τους τραγουδά, είτε τους μιλά. Σε κάθε περίπτωση έχει το μαγικό κουμπί και κρατά τα παιδάκια πειθαρχημένα και ήσυχα. Αφήστε που όλα την λατρεύουν!

Η μαμά-γραμματέας: Ξέρει απ’ έξω όλα τα ονόματα των παιδιών. Γνωρίζει ποιο παιδάκι είναι ποιας μαμάς, ενώ η ατζέντα της είναι μεγαλύτερη και από αυτή του καλύτερου μάνατζερ, καθώς έχει τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις όλων των μαμάδων, για κάθε περίπτωση. Αν λοιπόν κάθεσαι στο παγκάκι και σε πλησιάσει μια μαμά για να σου ζητήσει το τηλέφωνο σου, μην φοβηθείς, δεν είναι διαφήμιση … είναι η μαμά-γραμματέας Υ.γ: Και εννοείται πως θα το δώσεις! Δε θες να μην γίνεις αρεστή σε αυτό τον τύπο μαμάς!

Η μαμά-αστυφύλακας: Kάθεται σε τέτοια απόσταση, ώστε να μπορεί να ελέγχει κάθε παιχνίδι της παιδικής χαράς. Αυτή είναι που θα βάλει σειρά στην τσουλήθρα, αν δημιουργηθεί κάποιος καβγάς, αυτή είναι που θα μπει στη μέση να χωρίσει δύο παιδάκια, αν αρχίσουν τις κλωτσιές, ενώ αυτή είναι αυτή που θα δώσει τη λύση πάνω από ένα κουβαδάκι που έχει γίνει το μήλον της έριδος στα χέρια δύο πεντάχρονων. Η ασφάλεια της παιδικής χαράς βρίσκεται στα χέρια της μαμάς-αστυφύλακας.

Η μαμά πρώτων βοηθειών. Θα την αναγνωρίσεις από την τσάντα που κρατάει. Είναι τόσο μεγάλη που και εσύ απορείς τι λάθος έχεις κάνει και η δική σου τσάντα, μπροστά της μοιάζει πορτοφολάκι. Μόλις όμως, δεις τι έχει η τσάντα της μέσα, θα ευγνωμονείς που υπάρχει αυτός ο τύπος μαμάς στην παιδική χαρά. Με λίγα λόγια είναι το κινητό γραφείο πρώτων βοηθειών. Είναι η μαμά που θα τρέξει αμέσως δίπλα στο παιδί που  προσγειώθηκε άτσαλα από την τσουλήθρα και θα το περιθάλψει. Εκτός του ότι γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει κάθε χτύπημα, έχει και τα κατάλληλα μέσα, γάζες, οινόπνευμα, τσιρότα! Τα πάντα!

Φυσικά σε μια γωνιά της παιδικής χαράς θα υπάρχει και Ο μπαμπάς, το «Ο» κεφαλαίο. Ο τέλειος σύζυγος που έχει φέρει το μωρό του μια βόλτα στην παιδική χαρά για να ξεκουράσει τη σύζυγό του. Με την αθλητική του εμφάνιση, μπορεί να τον δεις να κάνει και κανένα γύρο joking μεταξύ τραμπάλας και κούνιας, ενώ πάντα θα ξέρεις που βρίσκεται καθώς τα βλέμματα όλων των μαμάδων θα είναι στραμμένα πάνω του.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας