Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-16 12:26:41 +0200 Εκτός από τα μαλλιά, μερικές γυναίκες παρατηρούν ασυνήθιστη αύξηση τριχοφυΐας στο στήθος, την κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια. Τριχοφυΐα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τριχοφυΐα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τριχοφυΐα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης 470 900
Εκτός από τα μαλλιά, μερικές γυναίκες παρατηρούν ασυνήθιστη αύξηση τριχοφυΐας στο στήθος, την κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια.

 

Οι περισσότερες γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης παρατηρούν έντονες σωματικές αλλαγές. Πρήξιμο, ευαισθησία στο δέρμα, εφίδρωση, διαφορά στις διατροφικές συνήθειες είναι μόνο κάποιες από τις αλλαγές αυτές. Μία από της αλλαγές αυτές συνδέεται και με την εμφάνιση έντονης τριχοφυΐας στα μαλλιά και στο υπόλοιπο σώμα. Οι ορμόνες είναι συχνά η αιτία της εμφάνισης τριχοφυΐας ακόμα και σε σημεία που η γυναίκα δεν εμφάνιζε προηγουμένως. 

 

Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών, που η γυναίκα κυοφορεί, είναι αναμενόμενο να εμφανίσει εντονότερη τριχοφυΐα και δεν είναι κάτι που θα πρέπει να την ανησυχήσει. Το χρώμα της επιδερμίδας ενδέχεται να επηρεάζει την ένταση της τριχοφυίας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι μελαχρινές γυναίκες και γυναίκες λόγω γενετικής προδιάθεσης μπορεί να εμφανίσουν πιο έντονες ή πιο τραχύς τρίχες στο σώμα. Εκτός από τα μαλλιά, μερικές γυναίκες παρατηρούν ασυνήθιστη αύξηση τριχοφυΐας στο στήθος, την κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια.

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, έπειτα από τους εννέα μήνες η τριχοφυΐα υποχωρεί και επανέρχεται στα επίπεδα που υπήρχαν πριν την εγκυμοσύνη. Για το λόγο αυτό οι περισσότερες γυναίκες δεν “πειράζουν”, ούτε αποτριχώνουν τις περιοχές αυτές. Αν κάποια εγκυμονούσα γυναίκα επιθυμεί να απομακρύνει τις τρίχες από συγκεκριμένες περιοχές αποφεύγεται η αποτρίχωση με λέιζερ λόγω της ακτίνας και η χρήση χημικών αποτριχωτικών κρεμών. 

 

Οι γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης προτείνεται να συμβουλεύονται τον γιατρό και τη μαία που τις παρακολουθεί. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας