Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 11:28:15 +0300 Η συνήθεια να τοποθετείται το laptop στα πόδια του άνδρα φαίνεται ιδιαίτερως επιβλαβής για την ποιότητα του σπέρματός του. Το laptop βλάπτει τη γονιμότητα

Το laptop βλάπτει τη γονιμότητα

Το laptop βλάπτει τη γονιμότητα 470 900
Η συνήθεια να τοποθετείται το laptop στα πόδια του άνδρα φαίνεται ιδιαίτερως επιβλαβής για την ποιότητα του σπέρματός του.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 29 νεαρών ανδρών, που τοποθετούσαν ένα laptop στα γόνατά τους. Eξέτασαν την θερμοκρασία που αναπτυσσόταν στο όσχεο των ανδρών και διαπίστωσαν πολύ γρήγορη υπερθέρμανση της περιοχής, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την μελλοντική αναπαραγωγική δυνατότητα του άνδρα. Διαπιστώσαμε ότι η θερμοκρασία του όσχεου, μέσα σε 10 έως 15 λεπτά, έχει ήδη αυξηθεί πάνω από τα επίπεδα που θεωρούνται ασφαλή, αλλά οι ίδιοι δεν το αισθάνονται», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας. Για αυτό το λόγο, οι αμερικανοί ερευνητές συνιστούν να ακουμπάει κανείς, όσο μπορεί πιο συχνά, τον φορητό υπολογιστή του σε ένα γραφείο ή σε μια άλλη επιφάνεια και όχι πάνω του. Η μελέτη έγινε  υπό τον ουρολόγο δρα Γιεφίμ Σέινκιν του πολιτειακού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY) και  δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Fertility and Sterility». 

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας