Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-10-11 10:18:56 +0300 Άμεση, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για την εξαφάνιση ενός παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο. Το Facebook ανακοίνωσε στην Ελλάδα τη συνεργασία του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Facebook ανακοίνωσε στην Ελλάδα τη συνεργασία του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Facebook ανακοίνωσε στην Ελλάδα τη συνεργασία του  με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 470 900
AMBER Alert  μέσω Facebook για τα εξαφανισμένα παιδιά

Ξεκινώντας από σήμερα, υπάρχει πλέον ένας νέος τρόπος που έρχεται να βοηθήσει όλους να εντοπίσουν ένα εξαφανισμένο παιδί στην Ελλάδα, απλά και μόνο ελέγχοντας τη ροή ειδήσεων στο Facebook (News Feed).

Το Facebook και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι υπερήφανοι για τη συνεργασία αυτή που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποστέλλονται alert στην Κοινότητα του Facebook, όταν ένα παιδί έχει εξαφανιστεί κι είναι σε κίνδυνο μέσα από τον μηχανισμό AMBER Alert. Με τη συνεργασία αυτή, οι εταίροι ελπίζουν να είναι σε θέση να ενημερώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στο συντομότερο δυνατό διάστημα, όταν ένα παιδί εξαφανίζεται.

Το Facebook και ο εθελοντικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στην αντιμετώπιση περιστατικών εξαφανισμένων παιδιών μέσω του μηχανισμού AMBER Alert Hellas, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016.

Μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία με στόχο την άμεση, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων για την εξαφάνιση ενός παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιχειρησιακό Κέντρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπου χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος κ. Σωτήριος Τερζούδης, ο Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος, κ. Ελευθέριος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, κι ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κ. Γιάννης Σύρρος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των θεσμικών συνεργαζόμενων φορέων, καθώς και οι εθελοντικές κυνοφιλικές ομάδες, τα διεθνώς πιστοποιημένα διασωστικά σκυλιά και οι χειριστές τους, μέλη της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε την εξέχουσα σημασία της συνεργασίας με το Facebook σε κάθε ενεργοποίηση AMBER Alert προς όφελος των παιδιών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Είναι κομβικής σημασίας για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" η συνεργασία με το Facebook, το οποίο εμπιστευόμενο το έργο μας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς καθώς και τις υπηρεσίες μας θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε ενεργοποίηση του AMBER Alert Hellas όπου όλα τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού θα προβάλλονται στους χρήστες του Facebook, που βρίσκονται στην περιοχή όπου το παιδί αναζητείται. Τα παιδιά που εξαφανίζονται είναι ευάλωτα σε σεξουαλική εκμετάλλευση, παράνομη διακίνηση και πορνεία, σε παράνομη ή επισφαλή  εργασία, σε  εγκληματική  ενέργεια  είτε  ως  θύματα είτε ως θύτες, σε  κίνδυνο σωματικής βίας και θυμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα εξαφάνισης θέτοντας όλες τις υπηρεσίες του στη διάθεση των αρμόδιων αρχών με τις οποίες συνεργάζεται με στόχο να βρεθεί άμεσα και ασφαλές το παιδί που κινδυνεύει. Σήμερα, το Facebook αποτελεί το βασικότερο μέσο επικοινωνίας του κόσμου και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται και διαδικτυακά δίπλα στα παιδιά μέσα από τη σελίδα του όπου ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί χειρίζονται άμεσα κάθε πρόβλημα που αφορά παιδί σε ανάγκη. Η ένωση των δυνάμεών μας με το Facebook θα ενισχύσει την υποστήριξή μας στα παιδιά και τους εφήβους που βρίσκονται σε ανάγκη και χρειάζονται την στήριξή μας”.

 

Η κα. Εmily Vacher, Διευθύντρια Trust & Safety του Facebook Inc. δήλωσε: “Το σημερινό λανσάρισμα αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του συνεργάτη μας στην Ελλάδα να αυξήσει την εμβέλεια του AMBER Alert. Γνωρίζουμε ότι όταν ένα παιδί εξαφανιστεί, η σημαντικότερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε πληροφορίες στο κοινό όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παρέχοντας τις σωστές πληροφορίες στους σωστούς ανθρώπους, τη σωστή στιγμή μέσω του AMBER Alert στο Facebook, ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην επανένωση εξαφανισμένων παιδιών με τις οικογένειές τους ταχύτερα."

Από τη στιγμή που η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» ή η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει μια κλήση ότι η ζωή ενός εξαφανισμένου παιδιού είναι σε άμεσο κίνδυνο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενεργοποιεί το AMBER Alert, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Όταν συμβαίνει αυτό, το Facebook στέλνει ένα AMBER Alert στη ροή ειδήσεων (News Feed) των ανθρώπων στο Facebook, που: "Περιλαμβάνει μια φωτογραφία του παιδιού και κάθε πληροφορία που το κοινό χρειάζεται για να είναι σε θέση να βοηθήσει να βρεθεί αυτό το παιδί", επεσήμανε η Emily Vacher. "Οι άνθρωποι θα είναι επίσης σε θέση να μοιραστούν το AMBER Alert με τους φίλους τους στο Facebook, με ελπίδα για την επέκταση της εμβέλειας ακόμη περισσότερο", κατέληξε.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό και επιχειρησιακό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διασώστες), το οποίο συντονίζει και λειτουργεί:

* Την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»
* το AMBER Alert Hellas (57 μέλη)
* το ECAAS (EUROPEAN CHILD ALERT AUTOMATED SYSTEM)

Σημειώνεται ότι το Α’ εξάμηνο 2016 η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 120 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από τα 120 παιδιά βρέθηκαν τα 88.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας