Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-16 12:20:36 +0200 Κάτα τα προγραμματισμένα ραντεβού με τον γιατρό και την υπερηχογραφική παρακολούθηση της γυναίκας, μπορεί να διαπιστωθεί η ποσότητα αμνιακού υγρού. Το υδράμνιο: όταν το έμβρυο έχει πολύ αμνιακό υγρό

Το υδράμνιο: όταν το έμβρυο έχει πολύ αμνιακό υγρό

Το υδράμνιο: όταν το έμβρυο έχει πολύ αμνιακό υγρό 470 900
Κάτα τα προγραμματισμένα ραντεβού με τον γιατρό και την υπερηχογραφική παρακολούθηση της γυναίκας, μπορεί να διαπιστωθεί η ποσότητα αμνιακού υγρού.

 

Το αμνιακό υγρό ξεκινα να δημιουργείται από την 12η μέρα μετά τη σύλληψη. Υπάρχουν διακυμάνσεις της ποσότητας του αμνιακού υγρού, ανάλογα τον μήνα της εγκυμοσύνης. Το αμνιακό υγρό αυξάνεται σταδιακά μέχρι τις 33 έως και τις 38 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. 

Κατά τη διάρκεια των 5 εβδομάδων η ποσότητα του υγρού παραμένει σταθερή και έπειτα ξεκινά προοδευτικά να μειώνεται μέχρι τη στιγμή του τοκετού. 

 

Τι είναι το υδράμνιο; 

Η κατάσταση κατά την οποία συγκεντρώνεται υψηλή ποσότητα αμνιακού υγρού στην ενδομητρική κοιλότητα. Κάτα τα προγραμματισμένα ραντεβού με τον γιατρό και την υπερηχογραφική παρακολούθηση της γυναίκας, μπορεί να διαπιστωθεί η ποσότητα αμνιακού υγρού

 

Ποιοι είναι οι δείκτες που λαμβάνονται υπόψη από τον γιατρό 

Το «βάθος» της «μέγιστης λίμνης» αμνιακού υγρού

Ο Δείκτης Αμνιακού Υγρού (Amniotic Fluid Index/ AFI)

 

Υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα αμνιακού υγρού, όταν η μέγιστη λίμνη αμνιακού υγρού έχει βάθος μεγαλύτερο των 8 εκατοστών ή όταν ο AFI είναι μεγαλύτερος των 20 εκατοστών.

Υδράμνιο μπορεί να παρατηρηθεί στο 1% των κυήσεων.

 

Πότε μπορεί να εμφανιστεί υδράμνιο;

 

  • όταν η μητέρα πάσχει από διαβήτη
  • αν το έμβρυο παρουσιάζει συγγενείς ανωμαλίες εις βάρους της καρδιάς ή χρωμοσωμικές ανωμαλίες
  • όταν υπάρχει δίδυμη κύηση
  • αν σημειωθεί λοίμωξη από παθογόνο μικρόβιο ή ιό

 

Μην ξεχνάτε πως η οικογένεια χρειάζεται να συμβουλεύεται τον γιατρό της και να απευθύνεται σε ειδικούς, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας