Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 15:51:55 +0300 Tι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σωστό πρωινό; Το σωστό πρωινό

Το σωστό πρωινό

Το σωστό πρωινό 470 900
Tι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σωστό πρωινό;

To πρωινό γεύμα του παιδιού δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ. Έρευνες έχουν δείξει ότι ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματά τους, ενώ έχουν και καλύτερη συμπεριφορά στην τάξη. Το πρωινό πρέπει να είναι η πρώτη μας κίνηση προτού βγούμε από το σπίτι, κάθε πρωί.

Ας δούμε κάποιες νόστιμες και θρεπτικές επιλογές για πρωινό:
Δημητριακά πρωινού με ολική άλεση: Τα δημητριακά  σε συνδυασμό με γάλα ή γιαούρτι αποτελούν από μόνα τους ένα καλό πρωινό για παιδιά άνω των 2 ετών. Ειδικά για παιδιά που δε λένε να σηκωθούν από το κρεβάτι, αλλά και για μαμάδες που δεν προλαβαίνουν να ετοιμάσουν πρωινό, τα δημητριακά είναι έτοιμα σε 1 μόλις λεπτό!

Ψωμί με μέλι: Όλοι μας θυμόμαστε τη γιαγιά ή τη μαμά να μας κυνηγούν με μια φέτα με ψωμί με μέλι. Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού και του ψωμιού συναντώνται σε μια νόστιμη λιχουδιά, ό,τι πρέπει για πρωινό, που κανένα παιδί δεν θα μπορεί να αντισταθεί.

Τοστ: Ένα τοστ και ένα ποτήρι χυμός είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουν τα μικρά μας το πρωινό τους.
 
Συμβουλή
Σε περίπτωση που το παιδί σας δεν είναι fan του πρωινού, μια καλή αρχή είναι η έναρξη του πρωινού τα Σαββατοκύριακα. Δείτε το ως μια ευκαιρία να κάτσει όλη η οικογένεια στο τραπέζι με το ξεκίνημα της ημέρας. Σιγά σιγά βάλτε το και στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας