Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-18 15:00:24 +0200 Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν το στήθος της εγκύου κατάλληλο και ικανό να θηλάσει, επομένως χρειάζεται και αυτό τη δική του φροντίδα. Οι ανάγκες και η σωστή φροντίδα του στήθους στην εγκυμοσύνη

Οι ανάγκες και η σωστή φροντίδα του στήθους στην εγκυμοσύνη

Οι ανάγκες και η σωστή φροντίδα του στήθους στην εγκυμοσύνη 470 900
Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν το στήθος της εγκύου κατάλληλο και ικανό να θηλάσει, επομένως χρειάζεται και αυτό τη δική του φροντίδα.

Οι περισσότερες μητέρες δήλωσαν πως στην αρχή της εγκυμοσύνης ένιωθαν το στήθος τους να πρήζεται, άλλες να μυρμηγκιάζει και άλλες αισθάνονταν μια πρωτόγνωρη φαγούρα! Η ευαισθησία στο στήθος  είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης. Αρχίζει συνήθως στην 4η με 6η εβδομάδα της κύησης και διαρκεί όλο το πρώτο τρίμηνο.

Το στήθος της εγκύου
Οι αδένες των μαστών διογκώνονται σημαντικά και προετοιμάζουν το στήθος για το θηλασμό. Η επιλογή του κατάλληλου υποστηρικτικού σουτιέν είναι σημαντική. Για να θεωρηθεί ένα σουτιέν σωστό, θα πρέπει να συγκρατεί επιπλέον βάρος αλλά και να αποτρέεπι τη χαλάρωση των ιστών.
-Κάνουμε καθημερινά ασκήσεις για τη σύσφιξη του στήθους μας.
-Χρησιμοποιούμεκαθημερινά μια ενυδατική κρέμα προκείμενου να προλάβουμε την εμφάνιση ραγάδων. Οι ραγάδες της εγκυμοσύνης είναι τα σημάδια που εμφάνιζονται στην κοιλιά, το στήθος ακόμα και στους μηρούς και απασχολούν το 90% των γυναικών. 

Το στήθος της μαμά που θηλάζει
Πρώτο μας μέλημα για τη φροντίδα του στήθους είναι να αγοράσουμε ένα σουτιέν θηλασμού στο μέγεθός μας. Το σουτιέν θα πρέπει να μην είναι πολύ χαλαρό αλλά ούτε να μας σφίγγει υπερβολικά. Επίσης προσέχουμε να μη μας πιέζει σ ένα συγκεκριμένο σημείο γιατί μπορεί να δημιουργηθούν κόμποι στο στήθος, τοπικοι ερεθισμοί και πρήξιμο.

Κανόνες υγιεινής
Πλένουμε το σουτιέν μας σχολαστικά,ενώ αποφεύγουμε τα απορρυπαντικά με έντονο άρωμα. Είναι προτιμότερο να καθαρίζουμε το σουτιέν στο χέρι ή με το απορρυπαντικό ρούχων που έχουμε για τα παιδικά ρούχα.

Προσωπική υγιεινή
Όταν κάνουμε μπάνιο πλένουμε τις μασχαλες  και την περιοχή κάτω από το στήθος. Αποφεύγουμε να βάζουμε σαπούνι στις θηλές. Σε περίπτωση που το στήθος μας έχει πληγωθεί ως συνέπεια του θηλασμού,  χρησιμοποιούμε μια κρέμα ειδικά σχεδιασμένη να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας