Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-05-17 17:06:26 +0300 Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα νήπιο είναι έτοιμο να φοιτήσει στην Πρώτη Δημοτικού; Το Α Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας έρχεται για να δώσει απαντήσεις. Το σεμινάριο Α Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

Το σεμινάριο Α Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

Το σεμινάριο Α Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας 470 900
Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα νήπιο είναι έτοιμο να φοιτήσει στην Πρώτη Δημοτικού; Το Α Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας έρχεται για να δώσει απαντήσεις.

Ύστερα από το μεγάλο ενδιαφέρον που προσέκλυσε στην Αθήνα, το σεμινάριο Α Τεστ σχολικής ετοιμότητας έρχεται σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Καλαμάτα. Έτσι, περισσότεροι ειδικοί θα έχουν την ευκαιρία να καταρτιστούν. 

Τι είναι το A Tεστ;

Το A ΤΕΣΤ (Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας) είναι το πρώτο ελληνικό σταθμισμένο ανιχνευτικό Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας για παιδιά νηπιαγωγείου. Με λίγα λόγια, ελέγχει τις βασικές δεξιότητες των νηπίων πριν φοιτήσουν στην Ά τάξη του δημοτικού.

Εξετάζει τα νήπια σε 4 πρακτικές και 4 λεκτικές κλίμακες. Ελέγχει γενικές γνώσεις, κρίση και συλλογισμό, γλωσσικές αναλογίες, πρώιμη αφαιρετική σκέψη, οπτικοκινητικό συντονισμό, οπτική αντίληψη, αδρή κινητικότητα και χωροχρονικό προσανατολισμό. Επίσης, περιλαμβάνει 2 συμπληρωματικές κλίμακες, μία για την υπερκινητικότητα και την ελλειμματική προσοχή, και μια για την συμπεριφορά κατά την εξέταση.
 
Ο συνολικός χρόνος της δοκιμασίας είναι 10 -15 λεπτά. Η βαθμολόγηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων είναι εύκολη, γρήγορη και κυρίως αντικειμενική, καθώς γίνεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και μπορεί αμέσως ο γονέας να τα παραλάβει.

Το σεμινάριο Α Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας

Εισηγητής είναι ο Στέλιος Μαντούδης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης και επάρκεια για τη χορήγηση του Α΄ Τεστ. Επίσης, θα παραλάβουν όλο το υλικό και τη τεχνογνωσία που απαιτείται για τη σωστή χορήγηση και βαθμολόγηση του. 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα σεμιναρίων (2018)
Πάτρα: 13 Iουνίου
Ηράκλειο: 26 Σεπτεμβρίου
Λάρισα: 7 Νοεμβρίου
Καλαμάτα: 21 Νοεμβρίου

Το τεστ περιλαμβάνει:
Τα έντυπα αξιολόγησης
Το εγχειρίδιο της εξέτασης
Το βιβλία των ερεθισμάτων για τον έλεγχο της οπτικής αντίληψης
Το έντυπο για την Δεπ-υ–Υπερκινητικότητα
Κάρτες ακολουθιών
Προσωπικούς κωδικούς
Εγχειρίδιο προώθησης
Έντυπο προωθητικό υλικό (φυλλάδια, αφίσα )
Δισέλιδο ενημερωτικό έντυπο

Πληροφορίες-Εγγραφές
Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια και τον τόπο διεξαγωγής του θα λάβετε από την Γραμματεία του Α τεστ στο τηλέφωνο 210 7601651.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας