Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-09-30 11:07:32 +0300 Όταν η ιατρική και η τεχνολογία κάνουν θαύματα. Το πρώτο μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς ήρθε στον κόσμο!

Το πρώτο μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς ήρθε στον κόσμο!

Το πρώτο μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς ήρθε στον κόσμο! 470 900
Ο μικρός Abrahim Hassan γεννήθηκε πριν πέντε μήνες και είναι το πρώτο μωρό που έχει τρεις βιολογικούς γονείς.

Πριν χρόνια, κάτι τέτοιο θα έμοιαζε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας! Ο δρ John Zhang είναι ένα από τους λίγους γιατρούς παγκοσμίως που εφαρμόζει αυτήν την ιδιαίτερη μορφή εξωσωματικής γονιμοποιήσης, η οποία επιτρέπει τη σύλληψη του εμβρύου χρησιμοποιώντας DNA από τρία διαφορετικά άτομα.

Η ιστορία του μικρού Abrahim Hassan βγήκε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες αν και ο ίδιος γεννήθηκε πέντε μήνες πριν. Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του μικρού Abrahim έμαθε ότι έπασχε από μία σπάνια νευρολογική ασθένεια. Στο παρελθόν, είχε φέρει στον κόσμο δύο μωρά, κανένα όμως δεν κατάφερε να επιβιώσει καθώς κληρονόμησαν το γονίδιο της μαμάς του. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που η Ibtisam Shaban και ο σύζυγός της αποφάσισαν να στραφούν στην πρωτότυπη αυτή μέθοδο εξωσωματικής. 

Ο δρ John Zhang προχώρησε σε εξωσωματική γονιμοποιήση χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δείγμα από το DNA της μαμάς, του μπαμπά και ενός δότη. Η πρωτότυπη και αρκετά περίπλοκη αυτή διαδικασία πέτυχε και εννέα μήνες μετά ο μικρός Abrahim ήρθε στον κόσμο! Οι γιατροί για πέντε μήνες τον παρακολουθούσαν για να διαβεβαιώσουν ότι δεν έχει κληρονομήσει το γονίδιο της μαμάς το και πλέον με βεβαιότητα μπορούν να πουν ότι είναι απόλυτα υγιής!
 
Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμα με εξαίρεση το Μεξικό, όπου και έγινε. 

 

Πηγή: babble.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας