Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-02-21 11:47:07 +0200 Τι μαθαίνει το παιδί μέσα από το παιχνίδι και πόσο σημαντικό είναι στην ανάπτυξη των παιδιών Το παιχνίδι είναι η δουλειά των παιδιών

Το παιχνίδι είναι η δουλειά των παιδιών

Το παιχνίδι είναι η δουλειά των παιδιών 470 900
Τι μαθαίνει το παιδί μέσα από το παιχνίδι και πόσο σημαντικό είναι στην ανάπτυξη των παιδιών;

Νομίζετε ότι το παιδί σας μόνο διασκεδάζει όταν παίζει; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε την άποψή σας. Στην πραγματικότητα εργάζεται πολύ σκληρά αναπτύσσοντας τις δεξιότητές του! Μπορεί να βλέπετε το παιδί σας και να σκέφτεστε: "Τυχερούλη, παίζεις όλη μέρα". Δεν είναι, όμως, αλήθεια: με το παιχνίδι, το παιδί σας δεν χαλαρώνει απλώς, αλλά αποκτά και νέες δεξιότητες στους περισσότερους τομείς. Ακόμα αμφιβάλλετε; Δείτε και μόνοι σας!

Γιατί το παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό στην ανάπτυξη των παιδιών;

Παράλληλα με τη διασκέδαση, κάθε παιδί...

- ...μαθαίνει νέα πράγματα. Το παιχνίδι είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να μεταδώσετε γνώσεις και να διδάξετε στο παιδί σας νέες δεξιότητες. Όταν παίζουν, τα παιδιά πειραματίζονται και βρίσκουν με το δικό τους τρόπο λύσεις που για τους ενήλικες είναι πασιφανείς. Ίσως αναρωτιέστε μήπως είναι καλύτερο και γρηγορότερο να τους πείτε εσείς τον τρόπο επίλυσης ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Είναι σίγουρα γρηγορότερο, αλλά όχι καλύτερο για την ανάπτυξή τους!

Εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι συμφωνούν ότι τα μαθησιακά αποτελέσματα είναι πιο μόνιμα όταν σκεφτόμαστε μόνοι μας κάποιο πρόβλημα και καταλήγουμε στη λύση του μέσα από τις δοκιμές και τα λάθη. Έτσι, ακόμα κι αν μπαίνετε στον πειρασμό να δώσετε στο παιδί σας το σωστό τουβλάκι για να τελειώσει την κατασκευή του, συγκρατηθείτε και αφήστε το να το βρει μόνο του. Τα κατάλληλα παιχνίδια, όπως το LEGO® DUPLO® Τρένο με Αριθμούς, είναι ευχάριστα βοηθήματα για να μάθει το παιδί σας τους αριθμούς και να μετράει. Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι τα βασικά μαθηματικά είναι πολύ εύκολα για το παιδί σας!

- ...αναπτύσσει τη δημιουργικότητά του. Το παιχνίδι προσφέρει άπλετο χώρο στη φαντασία και η πρωτότυπη σκέψη είναι μία από τις πλέον περιζήτητες ικανότητες στο σύγχρονο κόσμο. Είναι καλό να αναπτυχθεί από νωρίς. Και δεν υπάρχει καλύτερο παιχνίδι για αυτό από τα τουβλάκια.

- ...τελειοποιεί τις κινητικές δεξιότητές του. Ο χειρισμός μικρών αντικειμένων, όπως τα τουβλάκια, αποτελεί την τέλεια εξάσκηση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων. Είτε φτιάχνουν έναν πύργο είτε ένα τρενάκι με τα τουβλάκια, τα παιδιά εξασκούν το συντονισμό των κινήσεών τους και βελτιώνουν την ακρίβεια της κίνησης και της λαβής μεταξύ δείκτη και αντίχειρα, που αποτελεί τον πιο δύσκολο τρόπο για ένα νήπιο να κρατήσει αντικείμενα με δύο δάχτυλα. Και επιπλέον, διασκεδάζουν πολύ! Τι περισσότερο θέλετε;

- ...μαθαίνει να ζει στην κοινωνία. Όταν το παιδί σας παίζει μαζί σας, με τα αδέλφια του ή με συνομήλικους, πρέπει να ακολουθεί ορισμένους κανόνες και να μοιράζεται τα παιχνίδια του. Πρόκειται για ένα σημαντικό μάθημα, τα οφέλη του οποίου θα γίνουν εμφανή όταν το παιδί σας πάει παιδικό σταθμό. Ένας άλλος τρόπος για να διδάξετε στο παιδί σας πώς να συνυπάρχει μέσα στην κοινωνία είναι να χρησιμοποιήσετε τις φιγούρες από τα σετ LEGO@ DUPLO@ για παιχνίδι ρόλων. Το παιδί σας θα μάθει ότι ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στο παιχνίδι και τις δικές του υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει.

Συμβουλές για δημιουργική διασκέδαση: Δημιουργικοί αριθμοί με LEGO@ DUPLO@!

Τα παιδιά αντιγράφουν τους μεγάλους. Σας βλέπουν να μιλάτε στο τηλέφωνο και θέλουν να κάνουν το ίδιο. Γιατί να μην φτιάξετε το πρώτο σας τηλέφωνο με LEGO@ DUPLO@; Το σετ LEGO@ DUPLO@ Τρένο με Αριθμούς είναι ιδανικό για την κατασκευή ενός κινητού τηλεφώνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τουβλάκια για να φτιάξετε ένα πληκτρολόγιο. Πρώτα, βρείτε τα αριθμημένα τουβλάκια. Μπορείτε να λέτε τους αριθμούς φωναχτά και να μετράτε με τα δάχτυλά σας. Βοηθήστε το παιδί σας να τοποθετήσει τους αριθμούς όπως τοποθετούνται σε ένα πραγματικό τηλέφωνο.

Το τηλέφωνο χρειάζεται μια μικρή κεραία στην κορυφή και είναι έτοιμο. Μπορείτε να την φτιάξετε με μικρά τουβλάκια ή με την καπνοδόχο του τρένου. Μήπως το τηλέφωνο της μαμάς είναι διαφορετικό; Δεν πειράζει. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και δημιουργήστε το δικό σας μοντέλο. Μόλις ολοκληρώσετε την κατασκευή, θα πρέπει να δοκιμάσετε το πρώτο σας χειροποίητο τηλέφωνο. Ζητήστε από το παιδί σας να τηλεφωνήσει στους παππούδες, σε ένα φίλο του, σε μια φιγούρα LEGO@ DUPLO@ ή στο κουκλάκι του στο διπλανό δωμάτιο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας