Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-01 10:57:56 +0200 Πως να οργανώσετε σωστά το παιδικό δωμάτιο

Πως να οργανώσετε σωστά το παιδικό δωμάτιο

Πως να οργανώσετε σωστά το παιδικό δωμάτιο 470 900
Άρθρο από Μαρία Χατζησταύρου
Συμβουλές για να οργανώσετε  το παιδικό δωμάτιο
Η αλήθεια είναι ότι ένα παιδικό δωμάτιο χρειάζεται πολύ περισσότερα από απλές ιδέες διακόσμησης. Χρειάζεται να σχεδιάσουμε ένα δωμάτιο στο οποίο το παιδί σας θα μεγαλώσει, θα διαβάσει και θα παίξει αλλά πάνω απ΄ όλα θα παραμείνει παιδί.

Ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι προσαρμόσιμο στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού.  Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές κυρίως για την σωστή οργάνωση του δωματίου πέρα από τις χρωματικές επιλογές και τα διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα.

Αρχικά παρατηρήστε πως το παιδί σας χρησιμοποιεί τους διαθέσιμους χώρους. Συζητήστε μαζί του για το πώς θα προτιμούσε να είναι το δωμάτιό του, βάζοντάς το έτσι στο παιχνίδι. 

Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως κινείται στο χώρο του, για να το βοηθήσετε να οργανωθεί.  Η καλύτερη ιδέα που μπορώ να σας προτείνω είναι αυτή που προέρχεται από το ίδιο το παιδί σας, ή από εσάς παρατηρώντας το.

Δημιουργήστε κατηγορίες για τα πράγματά του έτσι ώστε να φαίνεται παιχνίδι η τακτοποίησή τους. 

Κάθε αντικείμενο θα έχει το χώρο του και θα είναι τα πάντα εύκολα στην πρόσβαση. 

Τοποθετείστε τα έτσι ώστε να βγαίνουν και να επανατοποθετούνται εύκολα. 

Μελετήστε εάν το παιδί σας προτιμάει τα ανοιχτά ράφια ή τους κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους. 

Εάν προτιμάει να έχει τα πάντα έξω και σε ορατή θέα τοποθετείστε του ανοιχτά ράφια. 

Ράφια με αυξομειούμενο ύψος για να προσαρμόζονται στις μεταβλητές του ανάγκες.  Συμπληρώστε με πλαστικά ή ξύλινα κουτιά για τις διάφορες ομάδες πραγμάτων.  Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το διάβασμα. 

Πρέπει να υπάρχει ικανοποιητικός χώρος στο έπιπλο του γραφείου για την ανάγνωση αλλά και για την τοποθέτηση των βιβλίων του.  Επίσης εκτός από ένα τοπικό φωτιστικό πάνω στο έπιπλο πρέπει και ο κεντρικός φωτισμός του δωματίου να είναι ο κατάλληλος για το διάβασμα και όχι χαμηλότερος. 

Τέλος, χρησιμοποιήστε στο δωμάτιο χρώματα που αρμόζουν στην ηλικία του παιδιού σας.  Ζωηρά για τις μικρότερες ηλικίες και πιο ήσυχα για τις μεγαλύτερες.  Μην ξεχνάτε ότι το δωμάτιο του παιδιού σας είναι ο μικρόκοσμός του και θα πρέπει με ιδιαίτερη φροντίδα να το μετατρέψετε στον παράδεισό του.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας