Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 12:29:02 +0200 Νέα έρευνα δίνει ελπίδες στις εργαζόμενες μητέρες που θέλουν να θηλάσουν το μωρό τους. Το μητρικό γάλα αντέχει στο χρόνο!

Το μητρικό γάλα αντέχει στο χρόνο!

Το μητρικό γάλα αντέχει στο χρόνο! 470 900
Αν φυλαχθεί σωστά, το μητρικό γάλα μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απ' ότι πιστεύαμε αρχικά, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Ο Dr. Richard Schanler και η  Dr. Meredith Slutzah, γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων στη Νέα Υόρκη, λάμβαναν συχνά ερωτήσεις σχετικά με την αποθήκευση του μητρικού γάλακτος. Ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων στο γάλα ήταν υπαρκτός και γνωστός. Οι ερευνητές όμως θέλησαν να δοκιμάσουν τη συνολική ακεραιότητα και διατροφική ποιότητα του αποθηκευμένου μητρικού γάλακτος. Έτσι πραγματοποίησαν συλλογή μητρικού γάλακτος με ειδική αντλία από 36 μαμάδες ένα μήνα περίπου μετά τον τοκετό. Το γάλα τοποθετήθηκε στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου και 4 μέρες μετά έγινε λεπτομερής έλεγχος της ποιότητάς του. Αφού λοιπόν έγινε εξέταση στην οξύτητα, στα βακτήρια, στα επίπεδα των πρωτεϊνών και των λιπαρών οξέων  του γάλακτος, διαπιστώθηκε ότι η ποιότητά του δεν είχε υποβαθμιστεί στο διάστημα των 4 ημερών.  Ο Δρ Schanler ελπίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στις εργαζόμενες μητέρες που μπορεί να έχουν έλλειψη χρόνου για τη διατροφή των βρεφών τους.

Πηγή:www.uk.reuters.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας