Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-10-12 14:55:35 +0300 Το μήνυμα μιας εγκύου μητέρας που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19

Το μήνυμα μιας εγκύου μητέρας που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19

Το μήνυμα μιας εγκύου μητέρας που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Covid-19 470 900
Αυτή η φωτογραφία είναι αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες που χρειάστηκε να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων; σε εκείνες που φιλούν τα παιδιά τους πριν τρέξουν πίσω σε έναν χώρο γεμάτο covid.

Η φωτογραφία της γιατρού Priyanka Patel, από το Texas, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας την καθημερινή δυσκολία και φόβο μιας εργαζόμενης έγκυου γιατρού μέσα στην πανδημία. 

 

“Όταν έφτιαξα το άλμπουμ με τις φωτογραφίες εγκυμοσύνης, σκέφτηκα πόσο λάθος θα ήταν να έχω ένα άλμπουμ γεμάτο με φωτογραφίες, που είμαι στολισμένη και βαμμένη, χωρίς να αναγνωρίζω και να τιμώ τον τρόπο που αισθάνομαι το υπόλοιπο 99% του χρόνου μου: μέσα σε στολή με μία μάσκα N95. Ευτυχώς, ο υπέροχος φωτογράφος μου κατάφερε να απαθανατίσει και αυτή τη στιγμή για μένα. 

 

 

Αυτή η εικόνα αξίζει 1.000 λέξεις για μένα. Είναι μία υπενθύμιση του πόσο πολύτιμη και θαρραλέα ο Θεός δημιούργησε το γυναικείο σώμα. Όλες τις αλλαγές, από τις εξωτερικές μέχρι τις εσωτερικές; 30 εβδομάδες έγκυος, φροντίζοντας και μεγαλώνοντας μία ζωή; δουλεύοντας για 70-80 ώρες την εβδομάδα, σε ένα νοσοκομείο γεμάτο Covid. Μένοντας ξύπνια για συνεχόμενες 30 ώρες την κάθε φορά. Ο γιος μου ήταν μαζί μου - σε κάθε συνεδρία, σε κάθε δύσκολη συζήτηση που είχα με μία οικογένεια, σε κάθε διαδικασία, και σε κάθε κλήση που δεχόμουν, ( μέχρι και κάποιες τεχνητές αναπνοές έκανε μαζί μου). Ήταν ο μικρός μου υποστηρικτής για τους τελευταίους 8 μήνες και είμαι πολύ ευγνώμον. Υπήρξε η ηλιαχτίδα μου, μέσα σε όλο αυτό που ζούμε και που μοιάζει με ένα ατελείωτο και βαθύ σκοτάδι, μέσα στη δίνη του Covid. Ευχαριστώ τον Θεό, για το σώμα που μπορεί να φέρνει τη ζωή; για τον γιο που αγαπώ περισσότερο από ότι μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις και που ακόμα τα μάτια μου δεν έχουν συναντήσει. 

 

Αυτή η φωτογραφία είναι αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες που χρειάστηκε να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων; σε εκείνες που φιλούν τα παιδιά τους πριν τρέξουν πίσω σε έναν χώρο εργασίας γεμάτο με έναν θανατηφόρο ιό και σε εκείνες που παίρνουν μαζί τους τα αγέννητα ακόμα παιδιά τους; στις γενναίες, γεμάτες θάρρος, πανέμορφες και δυνατές μαμάδες.”⠀⠀⠀⠀

 

Λόγια αληθινά από μία γυναίκα γεμάτη δύναμη, αγάπη και αίσθημα ευθύνης προς τους συνανθρώπους της.

 

source: Instagram/Motherly

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας