Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-09-28 12:33:35 +0300 Το κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία μελετά το υπουργείο Παιδείας Το κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία μελετά το υπουργείο Παιδείας

Το κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία μελετά το υπουργείο Παιδείας

Το κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία μελετά το υπουργείο Παιδείας 470 900
Έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν καλύφθεί και τα τελευταία κενά καθηγητών

Ο χώρος της Παιδείας δοκιμάζεται σκληρά και φέτος λόγω της πανδημίας με πολλά σχολεία να παραμένουν κλειστά είτε λόγω του κορωνοϊού, είτε λόγω των μαθητικών καταλήψεων και τους γονείς να βρίσκονται σε μια καθημερινή ανασφάλεια για το μέλλον.


Παρότι η εικόνα παραμένει συγκεχυμένη,  η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και κυλιόμενου ωραρίου στα σχολεία το επόμενο διάστημα εάν η εικόνα της πανδημίας επιδεινωθεί περεταίρω.


Η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε πως «είναι πολύ δύσκολο να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε αίθουσα καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα». Τόνισε δε, ότι το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη.


Για τις επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη ενώ έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, οπότε και θα καλυφθούν όλα τα κενά.

Όσο για τις καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, που είναι σε εξέλιξη η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό στην αντιπαράθεση να τίθενται ορθά επιχειρήματα ενώ τόνισε πως «Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία».
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας