Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-07-27 12:41:02 +0300 Πώς να διαλέξετε το πρώτο του φιλαράκι Πώς να επιλέξετε σωστά το πρώτο του κουκλάκι!

Πώς να επιλέξετε σωστά το πρώτο του κουκλάκι!

Πώς να επιλέξετε σωστά το πρώτο του κουκλάκι! 470 900
Το κουκλάκι του μωρού σας λειτουργεί ως αγχολυτικό και ηρεμιστικό. Διαλέξτε το προσεκτικά για να το αγαπήσει το μικρούλι σας.

Για τα μωράκια, έχει μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή τους. Είναι ο φίλος τους, το "νάνι" τους, κάτι με ιδιαίτερη και αυτόνομη υπόσταση. Το κρατάνε αγκαλιά όλη μέρα, παίζουν μαζί, τρώνε μαζί, κάνουν κούνιες μαζί. Το κουκλάκι είναι αυτό που κρατάει συντροφιά στο μωρό σας και το παρηγορεί όταν λείπει η μαμά. Είναι συνδεδεμένο με ευχάριστες στιγμές, και έχει μια οικεία μυρωδιά, εμφάνιση και υφή. Λειτουργεί λοιπόν για το μωρό ως αγχολυτικό και ηρεμιστικό.

Τι να ξέρετε πριν διαλέξετε το πρώτο κουκλάκι

Πριν αγοράσετε το πρώτο κουκλάκι του μωρού σας, καλό είναι να σκεφτείτε τα παρακάτω πράγματα.

1. Να είναι βολικό στο μέγεθος
Θα πρέπει το μωρό σας να μπορεί να κουβαλάει το κουκλάκι του παντού, γιατί ουσιαστικά αυτό θα θέλει να κάνει. Επομένως, θα πρέπει το κουκλάκι να χωράει παντού, για παράδειγμα σε ειδική θέση του καροτσιού για να το παίρνετε μαζί στην παιδική χαρά. Επίσης, αν το μωράκι σας ακόμη δεν περπατάει, σκεφτείτε ότι θα πρέπει να είναι κάτι βολικό και ελαφρύ για να μπορεί να ισορροπεί στην προσπάθειά του να περπατήσει.

2. Να είναι φτιαγμένο από υλικό καλής ποιότητας
Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα κουκλάκια από βαμβάκι. Σκεφτείτε ότι τα μωρά μπορεί να βάζουν το κουκλάκι στο στόμα τους, οπότε θέλετε κάτι μαλακό και χωρίς μικρά κομματάκια που μπορεί να τα κόψει και να τα καταπιεί.

3. Εύκολο στο καθάρισμα
Ιδανικά θα πρέπει το κουκλάκι να μπαίνει στο πλυντήριο. Σκεφτείτε πόσες φορές θα πέσει στο πάτωμα ή στο πάρκο, πόσες φορές το μωρό σας θα θέλει να το ταΐσει ή θα το ρίξει σε σημεία με σκόνη, όπως πχ πίσω από τον καναπέ. Θέλετε λοιπόν κάτι που να πλένεται στο πλυντήριο, να στεγνώνει και να παραμένει απαλό για το μωράκι σας.



Πηγή: parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας