Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-04 11:05:45 +0300 Το «παγκάκι-φίλος» που αντιμετωπίζει τον σχολικό εκφοβισμό. Το κοινωνικό παγκάκι

Το κοινωνικό παγκάκι

Το κοινωνικό παγκάκι 470 900
Το «παγκάκι-φίλος» που αντιμετωπίζει τον σχολικό εκφοβισμό.

Ένα δημοτικό σχολείο στον Καναδά ανακάλυψε έναν απλό τρόπο προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά να παίξουν όμορφα αλλά και  να τα παροτρύνει να διευρύνουν τους κοινωνικούς τους κύκλους.

 

Αποχαιρετήστε τα αρνητικά σας συναισθήματα γιατί αυτό το σχολείο ανακάλυψε το «Παγκάκι-φίλος» και κάνει το παιχνίδι στο σχολείο πιο ουσιαστικό! Τo σχολείο του Saskatoon Willowgrove τοποθέτησε ένα παγκάκι στο εσωτερικό της παιδικής χαράς του σχολείου και οι μαθητές το υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά. Οι κανόνες που έχει το παγκάκι είναι ο εξής ένας: Οποιοδήποτε παιδί δεν έχει παρέα για παιχνίδι μπορεί να κάτσει εδώ και μέσα σε λίγα λεπτά κάποιος συμμαθητής θα του ζητήσει να παίξουν.  Αυτή είναι η δύναμη της θετικής παρότρυνσης καθώς και του ομαδικού παραδειγματισμού!

Το CBC Saskatoon μίλησε με τα παιδιά στο σχολείο που έκαναν πολύ ωραίες και ευγενικές δηλώσεις για το παγκάκι. «Παλιά έβλεπα παιδιά να τριγυρνάνε μόνα τους» λέει ένα αγόρι. «Και από τότε που αποκτήσαμε αυτά τα παγκάκια βλέπω πολύ κόσμο να έχει φίλους να παίξει!».

«Τι ακριβώς είναι το παγκάκι-φίλος;» ρωτάει η δημοσιογράφος έναν 7χρονο μαθητή. «Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις και κάθεσαι όταν δεν μπορείς να βρεις φίλους και δεν ξέρεις που να παίξεις. Όταν κάτσεις εδώ (στο παγκάκι) σίγουρα κάποιος θα έρθει μέσα σε λίγα λεπτά και θα σε πάρει να παίξεις με την παρέα του!».

Βέβαια μια συνέντευξη γεμάτη νέους φίλους το 2016 δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει με μία ομαδική selfie.

 
Buddy bench a big hit at Willowgrove School

Sometimes, it's good to have a buddy.Full story: http://www.cbc.ca/1.3505066via Leisha Grebinski & #SaskatoonMorning

Posted by CBC Saskatoon on Thursday, 24 March 2016

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας