Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-07-27 09:43:39 +0300 Αφήστε το μωρό σας να κλάψει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάνει καλό! Μήπως το νυχτερινό κλάμα σας είναι βοηθητικό;

Μήπως το νυχτερινό κλάμα σας είναι βοηθητικό;

Μήπως το νυχτερινό κλάμα σας είναι βοηθητικό; 470 900
Αφήστε το μωρό σας να κλάψει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάνει καλό!

Ο ύπνος του μωρού είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς νέους γονείς και η πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία έρχεται να ενισχύσει μία θεωρία που ακούγεται πολύ το τελευταίο διάστημα. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα μωρά τους να κλαίνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να τρέχουν αμέσως κοντά τους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το μωρό να κοιμάται νωρίτερα, πιο εύκολα και μακροχρόνια να ξυπνάει λιγότερες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν 43 ζευγάρια που έχουν παιδιά 6 έως 16 μηνών, τα οποία χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία οι γονείς, όταν το μωρό έκλαιγε, δεν πήγαιναν αμέσως να το ηρεμήσουν με αποτέλεσμα αυτό είτε να κοιμηθεί, είτε να πάνε να το ηρεμήσουν αργότερα. Στη δεύτερη, οι γονείς έβαζαν τα μωρά τους για ύπνο νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, ενώ στην τρίτη δεν ακολούθησαν κάποια συγκεκριμένη τακτική. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ότι τα μωρά που έκλαιγαν περισσότερη ώρα, κοιμόντουσαν 15 λεπτά νωρίτερα και για περισσότερες ώρες σε σχέση με τα άλλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η εφαρμογή τακτικής για την εκπαίδευση του ύπνου έχει μόνο οφέλη για το μωρό και μάλιστα  μακροχρόνια που θα το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή. 

Πηγή: today.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας