Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-09 12:28:04 +0300 Όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν πόσο σημαντική είναι σχέση παιδιού και πατέρα, από τους πρώτους κιόλας μήνες ζωής του.  Το βρέφος και ο μπαμπάς

Το βρέφος και ο μπαμπάς

Το βρέφος και ο μπαμπάς 470 900
Όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν πόσο σημαντική είναι σχέση παιδιού και πατέρα, από τους πρώτους κιόλας μήνες ζωής του. 

Τα παλαιότερα χρόνια ο ρόλος του πατέρα στην φροντίδα του βρέφους είναι αισθητά παραμεληθεί. Με την εξέλιξη όμως την κοινωνίας και με την εμπλοκή όλο και περισσότερο της γυναίκας στην οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, τα πράγματα άλλαξαν. Όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν πόσο σημαντική είναι σχέση παιδιού και πατέρα, από τους πρώτους κιόλας μήνες ζωής του. 

 

Σχέση μητέρας-πατέρα 

 

Όσο το μωράκι είναι ακόμα έμβρυο, αντιλαμβάνεται ουσιαστικά τον πατέρα από την φωνή του και από την αντίδραση της μητέρας προς τον πατέρα. Αν η μητέρα αισθάνεται ασφάλεια και χαρά όταν βρίσκεται ο σύντροφός της στο περιβάλλον, το μωράκι θα συνδέσει την παρουσία του πατέρα με ανάλογα συναισθήματα. 

 

Αφή και ήχος 

 

Ο μπαμπάς μπορεί να αναπτύξει μία ζεστή και τρυφερή σχέση με το μωράκι μέσα από την αφή και τον ήχο. Με το κράτημα και τα χάδια αλλά και με το να του μιλάει, το βρέφος ξεκινά να χτίζει μία σχέση με τον μπαμπά του. Μπορεί να μην μπορεί να καταλάβει πως ήταν η μέρα του ή ένα παραμύθι όμως αναγνωρίζει την φωνή και το άγγιγμα. 

 

Φροντίδα 

 

Το τάισμα του μωρού και το άλλαγμα της πάνας είναι ακόμα ένας τρόπος από τους πρώτους κιόλας μήνες να αναπτύξει ο μπαμπάς, ισχυρό δέσιμο με το βρέφος. Χρόνος που μοιράζονται οι δύο τους και όπου το μωρό συνδέει και τον μπαμπά με την κάλυψη των αναγκών του. 

 

Παιχνίδι 

 

Τραγουδάκια, αστείες γκριμάτσες και “κουκουτσά” με τον μπαμπά, ότι καλύτερο για την ανάπτυξη του δεσμού. Πολλά γέλια και παιχνίδια είναι το χρυσό κλειδί στη σχέση βρέφους-μπαμπά. 

 

Είναι πολύ θετικό ότι όλο και περισσότεροι μπαμπάδες φαίνεται να βάζουν προτεραιότητα την δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού με το μωράκι τους και δεν αρκούνται στην υποστήριξη μόνο της συντρόφου τους. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας