Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2018-07-31 14:26:45 +0300 Ποια υλικά θα μπορούσε να περιέχει ένα βαλιτσάκι κατασκευών που θα το έχει το παιδί παντού μαζί του; Το βαλιτσάκι των κατασκευών: εργαλεία και υλικά για το μικρό μαγικό βαλιτσάκι του παιδιού

Το βαλιτσάκι των κατασκευών: εργαλεία και υλικά για το μικρό μαγικό βαλιτσάκι του παιδιού

Το βαλιτσάκι των κατασκευών: εργαλεία και υλικά για το μικρό μαγικό βαλιτσάκι του παιδιού 470 900
Ποια υλικά θα μπορούσε να περιέχει ένα βαλιτσάκι κατασκευών που θα το έχει το παιδί παντού μαζί του;

Αισθάνεστε ότι έχετε έναν μικρό καλλιτέχνη στο σπίτι σας; Μήπως ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε το βαλιτσάκι των κατασκευών του; Ανακαλύψτε όλα τα εργαλεία και υλικά που θα χρειαστεί!

Είναι γνωστό ότι οι χειροτεχνίες ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Διδάσκουν επιμονή και χαρίζουν ένα αίσθημα πληρότητας, όταν τα παιδιά καταφέρνουν να δημιουργήσουν αυτό που έχουν στο νου τους. Κάθε παιδάκι κρύβει έναν καλλιτέχνη μέσα του. Δουλειά μας είναι να το βοηθήσουμε να βγει στην επιφάνεια!

Στην κατεύθυνση αυτή, θα μας βοηθήσει πολύ να δημιουργήσουμε ένα μικρό βαλιτσάκι κατασκευών με διάφορα υλικά που θα μπορούμε να το έχουμε παντού μαζί μας.

Τι μπορεί να περιέχει το βαλιτσάκι των κατασκευών;

Ένα παιδί μπορεί να δημιουργήσει οπουδήποτε. Στο δωμάτιό του, στο σχολείο, αλλά και σε σπίτια φίλων του. Ακόμα και αν επιλέξει να κάνει κάποια κατασκευή ή ζωγραφιά στο σπίτι, μπορεί να μη θέλει να μείνει στο δωμάτιο του. Μπορεί να θέλει να είναι μαζί σας στο σαλόνι ή την κουζίνα. Οπότε η πιο σίγουρη λύση για να αποφύγετε ζημιές ή γκρίνιες είναι να δημιουργήσετε ένα βαλιτσάκι κατασκευών, το οποίο θα περιέχει ό, τι θα χρειαστεί.

Μολύβια και Μαρκαδόροι

Μια ζωγραφιά ή μια κατασκευή ξεκινάει τις περισσότερες φορές από το σχέδιο. Τα μολύβια είναι απαραίτητα γι’ αυτό. Προμηθευτείτε μοβύλια και ξυλομπογιές σε όλα τα χρώματα, ενώ στο βαλιτσάκι θα πρέπει να υπάρχει γόμα και ξύστρα. Εκτός από ξυλομπογιές βέβαια, μπορείτε επίσης να βάλετε στο βαλιτσάκι και μαρκαδόρους, χοντρούς αν το παιδάκι είναι μικρής ηλικίας και πιο λεπτούς αν βρίσκονται από την πρώτη σχολική ηλικία και πάνω.

Χαρτί- Κόλλα- Ψαλίδι

Το γκοφρέ χαρτί είναι το πιο συχνό είδος χαρτιού που χρησιμοποιούμε στις κατασκευές. Και βέβαια μαζί με το χαρτί, θα βάλουμε στο βαλιτσάκι μας ψαλίδι και κόλλα. Η κόλλα θα δώσει μορφή σε αυτό που έχει φανταστεί το παιδί. Ενώνει τα κομμάτια, και δημιουργεί τη χειροτεχνία που με τόσο κόπο προσπαθεί να φτιάξει. Είναι σημαντικό να προμηθευτούμε κόλλα σε μορφή στικ, όπως η κόλλα Pritt, έτσι ώστε το παιδί να μη λερωθεί και να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει με ευκολία. Οι γονείς θα πρέπει επίσης να δώσουμε σημασία ώστε οι κόλλες να είναι αποτελεσματικές και να έχουν δοκιμαστεί για παιδικές αλλεργίες. Οι κόλλες Pritt είναι αποδεδειγμένα ασφαλείς, δεν περιέχουν διαλύτες, και αποτελούνται κατά 90% από φυσικά συστατικά.

Πιάτα και ποτήρια μίας χρήσης

Τα πιάτα και τα ποτήρια αποτελούν το Α και το Ω των κατασκευών. Τα παιδιά μπορούν να τα κόψουν, να τα βάψουν και να τα μετασχηματίσουν σε διάφορα σχέδια, από αγγελάκια μέχρι ζωάκια και διαστημόπλοια!

Κορδέλες- Κουμπιά- Καπάκια

Γενικότερα δεν χρειάζεται να αγοράσουμε συγκεκριμένα πράγματα για τις κατασκευές. Μπορούμε να βάλουμε μέσα στο βαλιτσάκι ό,τι βρούμε στο σπίτι και θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο, για παράδειγμα κουμπιά, κορδέλες, καπάκια, χαρτοπετσέτες, βαμβάκι, χάντρες, καλαμάκια, σωλήνες από το χαρτί κουζίνας ή το χαρτί υγείας. Ψάξτε όλο το σπίτι και σίγουρα θα βρείτε πολλά υλικά για κατασκευές.

Πλαστελίνη

Τα παιδιά λατρεύουν την πλαστελίνη καθώς μπορούν να της δώσουν όποιο σχήμα θέλουν και να δουλέψουν πολύ τη φαντασία τους. Η πλαστελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της αλλά και σαν διακοσμητικό σε κάποια άλλη κατασκευή, και βέβαια δεν μπορεί να λείπει από ένα βαλιτσάκι κατασκευών.

Τραπεζομάντηλο

Και επειδή τα παιδιά θα είναι πάντα παιδιά, ας προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις ζημιές για να είναι και οι γονείς χαρούμενοι. Στρώστε ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο πριν ξεκινήσει το παιδί να δημιουργεί και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας