Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-09-21 14:51:02 +0300 Το άγχος μειώνει κατά 40% της πιθανότητες εγκυμοσύνης

Το άγχος μειώνει κατά 40% της πιθανότητες εγκυμοσύνης

Το άγχος μειώνει κατά 40% της πιθανότητες εγκυμοσύνης 470 900
Σύμφωνα με νέα έρευνα, το στρες και η υπογονιμότητα συνδέονται κατά μεγάλο ποσοστό!

Τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες για να αναλύσουν όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σύλληψη. Ασφαλώς το άγχος είναι ένας από τους συνήθεις υπόπτους και όχι άδικα. 

Μία νέα έρευνα που έγινε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι το άγχος παίζει καθοριστικό ρόλο στη γονιμότητα, αλλά ταυτόχρονα προσδιόρισε και σε ποιον ακριβώς βαθμό την επηρεάζει.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν 400 γυναίκες κάτω των 40 ετών. Κάθε μέρα οι ερευντές μετρούσαν και κατέγραφαν τα επίπεδα του άγχους τους σε μία κλίμακα από το ένα έως το τέσσερα. 

 Το συμπέρασμα; Οι γυναίκες που έχουν άγχος την περίοδο που προσπαθούν να συλλάβουν έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να πετύχει η σύλληψη. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει κατά 5% για τις γυναίκες που έχουν γενικά άγχος στην καθημερινότητα και τη ζωή τους.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι αυξημένα επίπεδα άγχους παρουσίαζαν και οι γυναίκες που τελικά κτάφεραν να συλλάβουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω της αλλαγής των ορμονών, είτε λόγω του ότι έκαναν το τεστ και επιβεβαίωσαν την εγκυμοσύνη τους. 

Πηγή: dailymail.co.uk
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας