Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-12-16 13:03:53 +0200 Aξέχαστο ρεβεγιόν Χριστουγέννων με το πιο πρωτότυπο και γευστικό γλυκό! Τούρτα με μαρέγκα, παγωτό και ρόδι

Τούρτα με μαρέγκα, παγωτό και ρόδι

Τούρτα με μαρέγκα, παγωτό και ρόδι 470 900
Αξέχαστο ρεβεγιόν Χριστουγέννων με το πιο πρωτότυπο και γευστικό γλυκό!

Εννέα μέρες μένουν μόνο για τα Χριστούγεννα! Οι ετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν έχουν ήδη ξεκινήσει και εμείς σας προτείνουμε το ιδανικό γλυκό για ένα αξέχαστο βράδυ!

Είναι εύκολο, εντυπωσιακό, πρωτότυπο και έχει γέυση από... Χριστούγεννα! 

Υλικά:
Για τις μαρέγκες:
3 αυγά
80 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ ζάχαρη άχνη
λίγο εκχύλισμα βανίλιας
μία πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση: 
2 συσκευασίες παγωτο βανίλια ή cheesecake των 500 γραμμαρίων 
μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα
ρόδια
άχνη ζάχαρη
λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)

Διαδικασία:
Αφήνουμε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για περίπου 1 λεπτό, προσθέτουμε σταδιακά το αλάτι, την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.

Σταματάμε το χτύπημα, ενσωματώνουμε την άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Σχηματίζουμε με τη μαρέγκα δύο όμοιους δίσκους απλώνοντάς τη σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 120°C για 1 ώρα και 40 λεπτά.

Αφού κρυώσουν καλά οι μαρέγκες και όποτε θέλουμε να τη σερβίρουμε, ετοιμάζουμε την τούρτα μας. Σε μία πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο μαρέγκας, απλώνουμε με μαρμελάδα την οποία έχουμε αραιώσει με λίγο ζεστό νερό, τοποθετούμε μπάλες παγωτού και από πάνω την άλλη μαρέγκα. Περιχύνουμε με μαρμελάδα, προσθέτουμε το ρόδι και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τριμμένη λευκή σοκολάτα. Έτοιμο!

Πηγή: funkycook.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας