Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 13:54:14 +0300 Από τον Φεβρουάριο του 2011, στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται ένα καινοτόμο –για τα ελληνικά δεδομένα- μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που θα εξειδικεύει τους συμμετέχοντες σε θέματα οικογένειας. Τι σπουδάζεις; Οικογένεια!

Τι σπουδάζεις; Οικογένεια!

Τι σπουδάζεις; Οικογένεια! 470 900
Από τον Φεβρουάριο του 2011, στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται ένα καινοτόμο –για τα ελληνικά δεδομένα- μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που θα εξειδικεύει τους συμμετέχοντες σε θέματα οικογένειας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα είναι διακρατικό και διαπανεπιστημιακό και εντάσσεται στο Παγκόσμιο Κονσόρτσιουμ για Μεταπτυχιακές Σπουδές Οικογένειας, μέλη του οποίου είναι το ΑΠΘ και τα πανεπιστήμια της Κίνας, της Κορέας, της Ινδίας, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. Τα μαθήματα θα γίνονται με χρήση των νέων τεχνολογιών, ήτοι εξ αποστάσεως ενώ θα συμπληρώνονται και από πρακτική άσκηση.

Η ανάγκη προέκυψε από το γεγονός ότι στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες στις οποίες ζούμε ο νέος τύπος οικογένειας που έχει διαμορφωθεί, χρειάζεται υποστήριξη. Στην δε Αμερική υπάρχει από την δεκατία ακόμη του ’60.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα διδάσκονται μαθήματα ψυχολογίας, παιδαγωγικής, νομικής, μεταφρασεολογίας, περιβαλλοντολογίας, οικολογίας, οικονομίας και άλλων αντικειμένων και θα μπορούν να δουλέψουν ως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, νομικοί, δημόσιοι λειτουργοί, μεταφραστές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ανάλογα με το προηγούμενο πτυχίο τους.

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας