Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-02-04 10:22:10 +0200 Ένας μικρός οδηγός για όσα πρέπει να αποφεύγει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τι πρέπει να αποφεύγει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τι πρέπει να αποφεύγει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τι πρέπει να αποφεύγει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; 470 900
Ένας μικρός οδηγός για όσα πρέπει να αποφεύγει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Ένας μικρός οδηγός για όσα πρέπει να αποφεύγει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

 

Κάπνισμα και αλκοόλ 

Είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι παραπάνω ουσίες καθώς ενδέχεται ακόμα και σε μικρή ποσότητα να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εμβρύου.

 

Καφεΐνη 

Επιτρέπεται μία δόση καφέ την ημέρα. Παρόλα αυτά αν χρειαστεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντεκαφεινέ επιλογές, πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό σας. 

 

Ωμά φαγητά (κρέας ή ψάρι)

Στην εγκυμοσύνη απαγορεύεται η κατανάλωση ωμών προϊόντων κρέατος ή ψαρικών. Ταυτόχρονα απαγορεύεται η κατανάλωση αυγών ωμών, οστρακοειδών, φιλέτων με μέτριο ψήσιμο ή sushi με ωμό ψάρι, καθώς υπάρχει έντονος κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση. 

 

Επαφή με μη εμβολιασμένα ζώα και ιδιαίτερα γάτες.

Ο λόγος που πρέπει να αποφεύγεται η επαφή της εγκύου με ζώα που δεν είναι οικόσιτα είναι η τοξοπλάσμωση. 

 

Έντονη γυμναστική 

Ο στόχος της άσκησης την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η καλή φυσική κατάσταση της μητέρας και όχι να χτίσει τη μυική της μάζα. Αν η γυναίκα συνεργάζεται με κάποιον γυμναστή θα πρέπει ο ίδιος να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον γιατρό της εγκύου. 

 

Άγχος και πίεση 

Η καλή ψυχική υγεία της μητέρας διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του εμβρύου. Το περιβάλλον της εγκύου θα πρέπει να είναι πολύ υποστηρικτικό και να συμβάλει στην διατήρηση της ηρεμίας και της ασφάλειας στο σπίτι.

 

Φάρμακα 

Τα περισσότερα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα και χρησιμοποιούμε συνήθως δεν είναι κατάλληλα για εγκύους. Συνεπώς θα πρέπει οποιαδήποτε χορήγηση φαρμάκου να προχωρά έπειτα από συμβουλή του γιατρού που παρακολουθεί την έγκυο. 

 

Ημιμόνιμο μανικιούρ 

Οι ακτίνες από το φουρνάκι που χρησιμοποιείται για την στερεοποίηση του υγρού χρώματος στα νύχια ενδέχεται να βλάψει το έμβρυο. Είναι λοιπόν σημαντικό να αποφεύγεται η χρήση ημιμόνιμου μανικιουρ κατά την εγκυμοσύνη.

 

Laser αποτρίχωσης 

Ορισμένοι γιατροί δεν απαγορεύουν την αποτρίχωση με laser, εφόσον οι περιοχές που βρίσκουν οι ακτίνες δεν είναι κοντά στην κοιλίτσα της γυναίκας. Άλλοι πάλι γιατροί, απαγορεύουν την αποτρίχωση με laser ανεξάρτητα από την περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί.

 

Η επικοινωνία με τον δικό σας γιατρό είναι και πάλι η λύση που σας προτείνουμε καθώς κάθε γυναίκα είναι μοναδική. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας