Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-27 13:43:11 +0300 Τα έχετε ήδη καταφέρει! Είστε μαμά για 24 ολόκληρες ώρες! Και τώρα έρχεται η δεύτερη νύχτα με το μωρό σας! Τι πρέπει να περιμένετε; Τι να περιμένετε τη δεύτερη νύχτα με το μωρό σας;

Τι να περιμένετε τη δεύτερη νύχτα με το μωρό σας;

Τι να περιμένετε τη δεύτερη νύχτα με το μωρό σας; 470 900
Τα έχετε ήδη καταφέρει! Είστε μαμά για 24 ολόκληρες ώρες! Και τώρα έρχεται η δεύτερη νύχτα με το μωρό σας! Τι πρέπει να περιμένετε;

Ξαφνικά το μωράκι σας ανακαλύπτει ότι πλέον δεν βρίσκεται στη ζεστασιά και την περιορισμένη άνεση της μήτρας σας, όπου έχει περάσει τους τελευταίους εννέα μήνες. Δεν ακούει πλέον την καρδιά σας ή τον καταπραϋντικό ήχο των πνευμόνων σας. Αντ’ αυτού είναι μέσα σε μια κούνια, φοράει πάνα και καλύπτεται από ένα σεντόνι! Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να το αγγίζουν και δεν έχει συνηθίσει τους νέους θορύβους, τα φώτα και τις μυρωδιές. Παρόλα αυτά, έχει ανακαλύψει ένα πράγμα… τη δύναμη της φωνής του! Και έχει διαπιστώσει ότι κάθε φορά που το βγάζετε από το στήθος σας, όπου αισθάνεται άνετα, το βάζετε στην κούνια! Οπότε λογικό είναι να διαμαρτύρεται! 

Συμβουλές για τη δεύτερη νύχτα με το μωρό

Στην πραγματικότητα κάθε φορά που το βάζετε πάλι πίσω στο στήθος σας, θηλάζει για λίγο και μετά ξανακοιμάται. Καθώς το βάζετε πάλι πίσω στην κούνια, αρχίζει πάλι να σας ψάχνει. Αυτό συνεχίζεται για ώρες. Πολλές μαμάδες πιστεύουν πως αυτό συμβαίνει γιατί δεν τους έχει έρθει ακόμη το γάλα και το μωρό πεινάει. Παρόλα αυτά, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλά το μωρό αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το πιο άνετο μέρος γι’ αυτό είναι να βρίσκεται κοντά στο στήθος σας. Και αυτό γιατί το στήθος σας είναι ό, τι πιο κοντά στο «σπίτι» που γνωρίζει.
 
Οπότε τι κάνουμε; Όταν κοιμηθεί, αφού έχει θηλάσει, πάρτε τη θηλή σας απαλά έξω από το στόμα του. Μην το μετακινήσετε παρά μόνο για να το τοποθετήσετε απαλά σε μια όρθια ουδέτερη θέση με το κεφάλι του στο πλάι. Κρατήστε το μέχρι να κοιμηθεί βαθιά έτσι ώστε μην ξυπνήσει αν το μετακινήσετε. Κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, η αναπνοή του μωρού είναι πολύ ήσυχη και τακτική και δεν υπάρχει κίνηση κάτω από τα βλέφαρά του.

Μία άλλη χρήσιμη πληροφορία είναι ότι τα χέρια του μωρού σας ήταν οι καλύτεροί του φίλοι για εννέα μήνες! Μπορούσε να πιπιλάει τα δάχτυλά του όταν κάτι το ενοχλούσε ή δεν αισθανόταν άνετα. Και τώρα κάποιος τα έχει απομακρύνει από κοντά του και τους έχει βάλει γάντια. Τα μωρά έχουν ανάγκη να νιώθουν και να ακουμπούν. Γι 'αυτό πάρτε τα γάντια μακριά και χαλαρώστε την κουβέρτα του ώστε να μπορεί να φτάσει στα χέρια του. Μπορεί να γδαρθεί λίγο, αλλά θα θεραπευτεί πολύ γρήγορα. 

Μην σας ανησυχεί λοιπόν αν το μωρό σας θέλει να περνάει χρόνο κοντά στο στήθος σας. Δεν κάνετε κάτι λάθος, απλά εκεί το μωρό αισθάνεται... σαν το σπίτι του!

Πηγή: kellymom.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας