Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-02-15 18:00:24 +0200 Περίπου 1 στα 7 ζευγάρια μπορεί να συναντήσει δυσκολία που σχετίζεται με την γονιμότητα. Τι μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά μου;

Τι μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά μου;

Τι μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά μου; 470 900
Περίπου 1 στα 7 ζευγάρια μπορεί να συναντήσει δυσκολία που σχετίζεται με την γονιμότητα.

Πολλά ζευγάρια που θέλουν κάνουν μωράκι, αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την γονιμότητα. Συχνά, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, μπορεί το ίδιο το ζευγάρι να επηρεάζει τη διαδικασία της σύλληψης. 

 

Περίπου 1 στα 7 ζευγάρια μπορεί να συναντήσει δυσκολία που σχετίζεται με την γονιμότητα. Σύμφωνα με το NHS, περίπου το 84% των ανθρώπων μπορούν να συλλάβουν φυσικά όταν έρχονται σε τακτική σεξουαλική επαφή, χωρίς τη χρήση αντισύλληψης, μέσα σε διάρκεια ενός έτους. 

 

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες που μπορεί να επηρεάσουν την γονιμότητα, σύμφωνα με τον Βασίλη Κελλάρη, Μαιευτήρα και Γυναικολόγο;

 

  • Οι λιγότερο υγιεινές συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ, με το κάπνισμα και την μη ισορροπημένη διατροφή.
  • Το άγχος του ζευγαριού συχνά διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια σύλληψης.
  • Το βάρος της μητέρας (πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό) και η έντονη άσκηση μπορεί να επηρεάσει την γονιμότητα.
  • Τα φάρμακα, οι θεραπείες ή συγκεκριμένη αγωγή που μπορεί λαμβάνει ο ένας από τους συντρόφους μπορεί να συνδέεται με επιπτώσεις στην γονιμότητα.
  • Η σεξουαλική συμπεριφορά του ζευγαριού και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα που μπορεί να προκαλούν φλεγμονές ενδέχεται να επηρεάζουν την ικανότητα του ζευγαριού να γονιμοποιήσει.


 

Είναι σημαντικό όταν το ζευγάρι αποφασίσει να αποκτήσει μωρό να συμβουλευτεί τους αντίστοιχους ειδικούς ώστε να λάβει και την ανάλογη φροντίδα και οδηγίες.

 

source: leto.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας