Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 14:48:03 +0200 Ο ορισμός του RSV και τι πρέπει να προσέξουμε. Τι είναι ο RSV;

Τι είναι ο RSV;

 Τι είναι ο RSV; 470 900
Ο ορισμός του RSV και τι πρέπει να προσέξουμε.

Ο RSV είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος παγκοσμίως, προσβάλλοντας νεογνά, βρέφη και μικρά παιδιά ενώ ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού προκαλώντας βρογχιολίτιδα και πνευμονία.

Οι λοιμώξεις από το RSV εμφανίζονται αργά το φθινόπωρο και διαρκούν έως τα τέλη της άνοιξης. Ιδιαίτερα επικίνδυνοι χαρακτηρίζονται οι χειμερινοί μήνες καθώς τότε πραγματοποιείται σχεδόν το 90% των εισαγωγών στο νοσοκομείο, με διαγνωσμένη βρογχιολίτιδα, σε παιδιά και βρέφη ηλικίας κάτω των δύο ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Κατά την ίδια περίοδο τουλάχιστον, οφείλονται στον RSV.

Νεότερες έρευνες συνδέουν την προσβολή από τον RSV, σε βρεφική ηλικία,  με την μετέπειτα εμφάνιση άσθματος και αλλεργιών περίπου στην ηλικία των επτά ετών.

Γιατί ένα κρυολόγημα θα μπορούσε να κρύβει σοβαρούς κινδύνους!

Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά κρυολογούν πολύ συχνά, γεγονός που μας έχει δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι δε χρειάζεται κάθε φορά να ανησυχούμε ιδιαίτερα.

Όμως επειδή ένα κρυολόγημα μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους, αξίζει να μάθουμε περισσότερα ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί μας για χρόνια ή ακόμα και για την υπόλοιπη ζωή του!

Ο Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός (RSV) είναι ένας απ’  αυτούς τους κινδύνους.
Οι επιπτώσεις του είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς, με αυξημένες πιθανότητες εισαγωγής και νοσηλείας στο νοσοκομείο. Η λοίμωξη οδηγεί σε βρογχιολίτιδα ή / και πνευμονία και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και σε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα και αναπνευστικό συριγμό.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας