Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-05-29 21:31:04 +0300 Τι είναι το πρωτόγαλα;

Τι είναι το πρωτόγαλα;

Τι είναι το πρωτόγαλα; 470 900
Μην ξεχνάτε πως όσο πιο συχνά θηλάζετε, τόσο περισσότερο γάλα δημιουργείτε.

Το πρωτόγαλα ή όπως είναι γνωστό στους περισσότερους colostrum είναι το «γάλα» των πρώτων ωρών και ημερών. Όλα τα θηλαστικά, ανάμεσά τους και ο άνθρωπος, παρέχουν στα νεογνά τους το πρωτόγαλα και είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος για να αποκτήσουν την παθητική ανοσία που τους χρειάζεται για να επιβιώσουν.

 

Το υγρό που παράγεται τις πρώτες μέρες μετά την γέννηση του μωρού είναι πολύ πτυκτό και έχει ένα ασυνήθιστο κίτρινο/χρυσό χρώμα. Πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό και συμπυκνωμένο φαγητό και μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να χορτάσει το μωρό. Παράλληλα είναι πολύ πιθανό το βρέφος να έχει ανάγκη για συχνά και μικρά σε διάρκεια γεύματα, για τις πρώτες μέρες ζωής του. Στην πορεία της ανάπτυξής του, θα θηλάζει λιγότερο αλλά για περισσότερη ώρα. Αυτή η μετακίνηση σηματοδοτεί πως το μητρικό γάλα είναι πλέον πιο ώριμο. 

 

Μην ξεχνάτε πως όσο πιο συχνά θηλάζετε, τόσο περισσότερο γάλα δημιουργείτε. 

 

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τον μητρικό θηλασμό μπορείτε να παρακολουθήσετε το Masterclass με θέμα “Μητρικός Θηλασμός: τι να περιμένεις τις πρώτες 30 ημέρες!” από την μαία Παρασκευή Γιαξή στην πλατφόρμα του Myparenthood.gr. 

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή ΕΔΩ.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας