Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:08:20 +0200 Αμνιακός σάκος είναι ο λεπτός εσωτερικός υμένας που περιβάλλει το έμβρυο Τι είναι ο αμνιακός σάκος

Τι είναι ο αμνιακός σάκος

Τι είναι ο αμνιακός σάκος 470 900
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον αμνιακό σάκο.

Ο αμνιακός σάκος είναι ένας διαφανής ανθεκτικός υμένας γεμάτος διαυγές υγρό, μέσα στο οποίο κολυμπάει και αναπτύσσεται ανεμπόδιστα το έμβρυο. Η ρήξη του αμνιακού σάκου σηματοδοτεί την έναρξη του τοκετού. Η ρήξη δεν είναι επώδυνη και συνοδεύεται από μικρή ή μεγαλύτερη ποσότητα υγρού συνήθως αφού έχουν αρχίσει οι συστολές.

Ο ρόλος του αμνιακού σάκου

Ο αμνιακός σάκος είναι ένας διαφανής ανθεκτικός υμένας γεμάτος διαυγές υγρό, μέσα στο οποίο κολυμπάει και αναπτύσσεται ανεμπόδιστα το έμβρυο. Το υγρό αυτό, που είναι καθαρό γιατί ανακυκλώνεται διαρκώς, του παρέχει ζεστασιά και προστασία από τους κραδασμούς αλλά και ηχομόνωση.
Ως τη δέκατη τέταρτη εβδομάδα, στην αρχή του δεύτερου τριμήνου, το υγρό διαπερνάει το δέρμα του εμβρύου. Μετά από αυτό το διάστημα, οπότε αρχίζει η αποδοτική λειτουργία των νεφρών, το έμβρυο καταπίνει το αμνιακό υγρό και το αποβάλλει με τη μορφή ούρων. Αυτό το κάνει για να "προπονήσει" τα νεφρά του.
Μέχρι την τριακοστή τέταρτη εβδομάδα, το έμβρυο θα έχει άφθονο χώρο μέσα στο υδάτινο περιβάλλον του και στον αμνιακό σάκο για να αλλάζει διαρκώς θέσεις και να "γυμνάζει" τους μυς του, σαν μικρός κολυμβητής σε πισίνα. Εσείς αρχικά δεν θα νιώθετε τις κινήσεις του γιατί είναι ανεπαίσθητες και "πνίγονται" μέσα στο άφθονο υγρό που το περιβάλλει.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας