Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-07-27 10:46:24 +0300 Η ιστορία που δημοσιεύθηκε εχθές στο facebook δείχνει πως η καισαρική μπορεί να έχει και άλλη μορφή. Τι είναι η μέθοδος της "φυσιολογικής καισαρικής";

Τι είναι η μέθοδος της "φυσιολογικής καισαρικής";

Τι είναι η μέθοδος της "φυσιολογικής καισαρικής"; 470 900
Η ιστορία που δημοσιεύθηκε εχθές στο facebook δείχνει πως η καισαρική μπορεί να έχει και άλλη μορφή.

Η Sophie Messager μοιράστηκε στη σελίδα της στο facebook το τοκετό μια φίλης της, μετά από άδειά της,  που έφερε στον κόσμο το μωρό της μέσω καισαρικής. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη μέθοδο που ονομάζεται "φυσιολογική καισαρική", μια μέθοδο που συνδυάζει το φυσιολογικό τοκετό με την καισαρική τομή.

Η εμπειρία για το μωρό είναι πιο "χαλαρή" καθώς το μωρό αποχωρίζεται στην ουσία την κοιλιά της μαμάς του με πιο φυσιολογικό τρόπο και σιγά σιγά. 

Ο γιατρός κάνει μια τομή στην κοιλιά της μέλλουσας μαμάς και άλλη μια στο κάτω μέρος της μήτρας. Στη συνέχεια, ανοίγει τον αμνιακό σάκο και το μωρό βγαίνει στο φως.  Επίσης η μητέρα παρακολουθεί όλη τη διαδικασία της γέννησης του μωρού χωρίς κουρτίνα και αμέσως μόλις γεννηθεί το μωρό η επαφή skin to skin είναι άμεση.

Οι γιατροί βιντεοσκόπησαν τον τοκετό και σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει όλο το υλικό προκειμένου να ενημερωθούν και άλλοι γιατροί. 

Δείτε το βίντεο εδώ

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας