Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-09-14 17:12:54 +0300 Τα μωρά που κλαίνε περισσότερο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τι δείχνει το κλάμα του μωρού για την υγεία του;

Τι δείχνει το κλάμα του μωρού για την υγεία του;

Τι δείχνει το κλάμα του μωρού για την υγεία του; 470 900
Τα μωρά που κλαίνε περισσότερο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το βάρος, ήδη από την πολύ μικρή μας ηλικία, επηρεάζεται από πολλούς και ποικίλους παράγοντες. Η διατροφή, ο ύπνος και η ψυχολογία μας είναι μόνο μερικοί από αυτούς, αλλά πολύ βασικοί. 

Οι έρευνες που συνδέουν τα προβλήματα παχυσαρκίας με το άγχος είναι γνωστές. Αυτό όμως που δε γνωρίζαμε είναι ότι η εμφάνιση παχυσαρκίας καθορίζεται ήδη από τη βρεφική ηλικία και μάλιστα σχετίζεται με τη συναισθηματική κατάσταση του μωρού.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο Buffolo της Νέας Υόρκης, ένα ανήσυχο και νευρικό μωρό είναι πολύ επιρρεπές στο να βρει ηρεμία στο φαγητό. Αυτό θα το οδηγήσει στο να βλέπει το φαγητό σαν έναν τρόπο διασκέδασης και χαλάρωσης, γεγονός που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του στο μέλλον.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί πραγματοποίησαν ένα πείραμα σε 105 μωρά από 9 έως 11 μηνών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που είναι πιο συνεργάσιμα και λιγότερο νευρικά, είναι πιο διατεθειμένα να βρουν εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και χαλάρωσης.

Αν λοιπόν το μωρό σας κλαίει εύκολα, αποφύγετε να το ταΐσετε για να σταματήσει το κλάμα. Δοκιμάστε εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και βρείτε αυτόν που του ταιριάζει! 

 

Πηγη: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας