Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-02-02 13:21:07 +0200 Η Τέχνη έχει την ιδιότητα να ταξιδέψει, να μαγέψει και να ηρεμήσει ένα παιδί Η τέχνη έχει θεραπευτικές ιδιότητες για το παιδί

Η τέχνη έχει θεραπευτικές ιδιότητες για το παιδί

Η τέχνη έχει θεραπευτικές ιδιότητες για το παιδί 470 900
Η Τέχνη  έχει την ιδιότητα να ταξιδέψει, να μαγέψει και να ηρεμήσει ένα παιδί.

Κάνει διάλογο με την καρδιά των παιδιών που δίνει στο χέρι σου εντολή, δίνει λόγια στην εικόνα. Έκφραση στα συναισθήματα. Λέει πολλά χωρίς λόγια, δίχως υποσχέσεις. Ξεκουράζει από σκέψεις και θεραπεύει.

Τι είναι εικαστική ψυχοθεραπεία;

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι μέσα από τη δημιουργία μιας εικόνας (ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ κ.α ) στηρίζεται:
1. στο συγκεκριμένο θεραπευτικό στόχο
2. στη διαδικασία της τέχνης και τον τρόπο δημιουργίας της εικόνας
3. στη δράση του εικονικού έργου σαν «φαινόμενο»
4. στη δύναμη της εικόνας μέσα από την αποκαλυπτική αλήθεια (ασυνείδητη διεργασία)
5. στη θεραπευτική σχέση ανάμεσα στο θεραπευτή-θεραπευμένο και στην εικόνα μέσω της μεταβίβασης και αντιμεταβίβασης (η εικόνα δρα σαν αντιμεταβιβαστικό αντικείμενο)
6. στο ότι η τέχνη καταλύει άμυνες και αποδεσμεύει συμπλέξεις, ενώ συγχρόνως διατηρεί τις δομές και τα όρια δημιουργώντας ασφάλεια στον θεραπευόμενο (θεραπευτικό πλαίσιο)

Η ικανότητα να ανακαλύπτεις και να χρησιμοποιείς μετασχηματισμούς και στην τέχνη και στην επιστήμη εξαρτάται ίσως στην πραγματικότητα από μια συνήθη διανοητική ανάπτυξη. Πολλά χαρακτηριστικά των παιδικών σχεδίων οφείλονται στον τρόπο που λύνουν τα παιδιά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς προσπαθούν να σχεδιάσουν ορισμένα μοτίβα, ή προβλήματα που δημιουργούνται από τα δικά τους επιτεύγματα. Κινητοποιήστε τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν και αν σας προβληματίσει κάτι απευθυνθείτε σε κάποιο Εικαστικό θεραπευτή.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας