Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 17:15:11 +0300 Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο τεστ που θα προβλέπει τον πρόωρο τοκετό. Τεστ προβλέπει τον πρόωρο τοκετό

Τεστ προβλέπει τον πρόωρο τοκετό

Τεστ προβλέπει τον πρόωρο τοκετό 470 900
Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο τεστ που θα προβλέπει τον πρόωρο τοκετό.

Το τεστ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή εξέταση αίματος που θα γίνεται στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Στην έρευνα πήραν μέρος 160 έγκυες που βρίσκονταν μεταξύ 24ης και 28ης εβδομάδας κυήσεως. Οι μισές από τις εγκύους γέννησαν πρόωρα. Έτσι οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι τα χαμηλά επίπεδα πεπτιδίων μια συγκεκριμένης πρωτεϊνής στο αίμα της εγκύου δημιούργησε τον πρόωρο τοκετό. «Γνωρίζοντας τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού, αν μπορέσουμε να παρατείνουμε μια εγκυμοσύνη έστω και για μια ή δυο εβδομάδες, μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλη διαφορά στον αριθμό των μωρών που επιζούν και να εξασφαλίσουμε ότι τα μωρά που επιζούν είναι υγιή», τόνισε ο Σον Εσπλιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα και κύριος συγγραφέας της μελέτης.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας