Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-11-22 17:43:16 +0200 Τα 5 tips του νέου γονέα

Τα 5 tips του νέου γονέα

Τα 5 tips του νέου γονέα 470 900
Για το λόγο αυτό φτιάξαμε μία μικρή λίστα με τα 5 tips, που δεν θα πρέπει να ξεχάσει κανένας άνθρωπος που έχει μόλις καλορισεί το νέο μέλος της οικογένειάς του.

 

Ο νέος γονιός, το πιθανότερο είναι πως πριν κλείσει το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, θα έχει διαβάσει όλα τα διαθέσιμα βιβλία για το πως να γίνει κανείς μαμά και μπαμπάς, για τα πιο συχνά λάθη του νέου ζευγαριού και τα μυστικά για να μεγαλώσει κανείς ένα ευτυχισμένο παιδί. Όταν όμως έρθει η στιγμή εκείνη στο μαιευτήριο, που ο νέος γονιός θα αντικρίσει για πρώτη φορά το μωράκι του, πολλές από τις πληροφορίες που μέχρι πριν από 10 λεπτά θυμόταν απ’έξω, θα έχουν πάει περίπατο. Για το λόγο αυτό φτιάξαμε μία μικρή λίστα με τα 5 tips, που δεν θα πρέπει να ξεχάσει κανένας άνθρωπος που έχει μόλις καλορισεί το νέο μέλος της οικογένειάς του. 

 

Συνέπεια  

Η συνέπεια είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ότι κάνεις με συνέπεια, ακόμα και αν είναι κάτι πολύ μικρό, μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πολύ μεγάλο. Τα παιδιά εμπιστεύονται τη συνέπεια και νιώθουν ασφάλεια όταν γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει γιατί “έτσι συνήθως συμβαίνει”. Συνέπεια λοιπόν στη συμπεριφορά, στις αντιδράσεις, στο πρόγραμμα. 

 

 Πρακτική - Επανάληψη  

Η πρώτη φορά που θα χρειαστεί να βγει κανείς από το σπίτι με το μωρό, θα φανεί σαν μία τεράστια δοκιμασία. Θα έχει υπολογίσει συγκεκριμένο χρόνο και εν τέλει θα χρειαστεί τον διπλάσιο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως κάτι σημαντικό έχει ξεχάσει. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, μετά από λίγες μέρες, ο νέος γονιός θα έχει βρει ρυθμό και όλα θα φαίνονται λιγότερο τρομακτικά. 

 

 Χέρια βοήθειας 

Συχνά οι νέοι γονείς δεν ζητούν βοήθεια. Δεν θέλουν να φανεί πως δεν ξέρουν τι να κάνουν ή ντρέπονται ότι μπορεί κανείς να σκεφτεί πως δεν είναι αρκετά καλοί γονείς. Όμως στην πραγματικότητα, αλλά όπως λέει και το αγγλικό ρητό, “it takes a village to raise a child”. Ένα ολόκληρο χωριό χρειάζεται λοιπόν για να μεγαλώσει ένα παιδί. Ας το θυμούνται αυτό οι νέοι γονείς, όταν θα χρειαστεί να ζητήσουν βοήθεια, για να ξεκουραστούν λιγάκι. 

 

 Διπλά συναισθήματα 

Τα διπλα συναισθήματα μπερδεύουν συχνά τους νέους γονείς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στην ανάληψη του νέους τους ρόλου. Το να παραπονεθεί ένας γονιός επειδή δεν  έχει κοιμηθεί αρκετα ή επειδή είναι κουρασμένος, δεν σημαίνει πως δεν είναι ευγνώμων για το νέο μέλος της οικογένειάς του ή ότι δεν είναι  χαρούμενος που όλα πήγαν καλά στην εγκυμοσύνη. Μπορούν να ισχύουν και τα δύο, η χαρά και η κούραση.

 

 Επικοινωνία 

Το ζευγάρι είναι το μεγαλύτερο team. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά ποια είναι η ομάδα που κερδίζει; Είναι η ομάδα που βρίσκεται σε σύνδεση με τις ανάγκες του κάθε μέλους και που είναι ανοιχτή να κάνει στην άκρη τις διαφορές για να δουλέψει προς έναν κοινό στόχο. Ο στόχος είναι η σύνδεση. Οι γονείς είναι οι δύο γραμμές που ενώνουν την σκεπή της φωλιάς του παιδιού. Όσο πιο γερά είναι χτισμένη η σκεπή, τόσο πιο ασφαλές θα αισθάνεται και το παιδί μέσα στην οικογένεια.

 

Μία μικρή λίστα με 5 “κανόνες” δεν μπορεί να κάνει θαύματα, όμως είναι μία αρχή. Είναι το πρώτο βήμα σε αυτή τη μεγάλη σκάλα που ονομάζεται “μεγαλώνοντας το παιδί μου”. 

 

Εσείς έχετε κάποια χρυσή συμβουλή να μοιραστείτε μαζί μας; 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας