Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-04 11:01:40 +0300 Αγορές που θα πρέπει να κάνουμε, καθώς θα τις χρειαστούμε όλο το χρόνο! Τα πρώτα του ψώνια!

Τα πρώτα του ψώνια!

Τα πρώτα του ψώνια! 470 900
Αγορές  που θα πρέπει να κάνουμε, καθώς θα τις χρειαστούμε όλο το χρόνο!

Πριν ακόμη το μωρό έρθει στον κόσμο, εμείς πρέπει να του ετοιμάσουμε το παιδικό δωμάτιο αλλά και την προίκα του. Πολλοί γονείς ξοδεύουν αρκετά χρήματα, για να επιπλώσουν, αλλά και για να γεμίσουν το παιδικό δωμάτιο, προκειμένου να μη λείπει τίποτα από το βασίλειο του μικρού τους νεογέννητου. Για να είναι σωστή  η επιλογή ενός πράγματος που θα αγοράσουμε για το παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πολλά κριτήρια. Π.χ.  το αντικείμενο να προσφέρει ασφάλεια στο παιδί, να ανταποκρίνεται  στην ηλικία του, αλλά πάνω απ’ όλα να είναι χρήσιμο και για μετά. Για παράδειγμα οι αγορές που θα κάνουμε, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον για τον  πρώτο χρόνο του παιδιού. Δεν αγοράζουμε κάτι το οποίο θα πετάξουμε στο πρώτο μήνα ζωής του μωρού, ή κάτι το οποίο θα χρησιμοποιήσει το μωρό μετά τα δύο του χρόνια.

Μια αλλιώτικη στράτα. Στο εμπόριο υπάρχουν στράτες που συνδυάζουν τόσο τη διασκέδαση όσο και το παιχνίδι με τη μάθηση. Οι στράτες αυτές, που στην ουσία μοιάζουν με ποδηλατάκι χωρίς πετάλια, θα είναι δίπλα στο παιδί από το μπουσούλημα και τα πρώτα του βήματα, μέχρι την πρώτη του ποδηλατάδα.

Αλλαξιέρα. Η αλλαξιέρα είναι ένα έπιπλο που δεν πρέπει να λείπει από το παιδικό δωμάτιο. Ειδικά όσο το μωρό είναι μικρό και η αλλαγή της πάνας θα γίνεται κάθε μια ώρα το πολύ δύο, θα μας λύσει τα χέρια, αλλά και θα μας διευκολύνει, καθώς πάνω στην αλλαξιέρα μπορούμε να τοποθετήσουμε καλαθάκια με τα απολύτως απαραίτητα  για την  αλλαγή  της πάνας, έτσι ώστε να μην τα ψάχνουμε τελευταία στιγμή. Για να είναι η αλλαξιέρα το ίδιο σημαντική όσο το παιδί μεγαλώνει, αγοράζουμε μια αλλαξιέρα με συρτάρια, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε συρταριέρα.

Ένα αλλιώτικο ριλάξ!  Ένα κουνιστό ριλάξ θα φανεί πολύ χρήσιμο στη μαμά, καθώς αυτό θα αναλάβει το νανούρισμα του μωρού, αλλά και τη φύλαξη του όσο εμείς κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού! Στην αγορά υπάρχουν κουνιστά ριλάξ που συνοδεύονται από ψηλή βάση! Αυτό σημαίνει πως όταν το ριλάξ πάψει να είναι η κρυψώνα του μωρού για ύπνο, μετατρέπεται αυτόματα σε παιδικό καθισματάκι φαγητού. Ως επί το πλείστον, αφού το μωρό έχει συνηθίσει αυτή την καρέκλα, θα είναι πολύ εύκολη η μετάβαση και η ώρα του φαγητού θα είναι γι’ αυτό το ίδιο ευχάριστη, καθώς θα αισθάνεται οικεία στο κάθισμά του.

Η κούνια μου! Η κούνια είναι από τα πρώτα πράγματα που γράφει κάποιος γονιός στη λίστα του, όταν πρόκειται να ετοιμάσει το παιδικό δωμάτιο του νεογέννητου. Η επιλογή της κούνιας δεν είναι μια απλή υπόθεση. Θα πρέπει να διαθέτει ένα καλό στρώμα που θα προσφέρει άνετο ύπνο στο παιδί, να μην είναι από τοξικά υλικά, καθώς και να μην έχει αιχμηρές άκρες. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε είναι το πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί η κούνια του μωρού στο πρώτο του κρεβάτι. Η μετάβαση άλλωστε από την κούνια στο κρεβάτι θα γίνει πιο ανώδυνα, αν απλώς έχουμε να αφαιρέσουμε τα κάγκελά της και δεν οφείλουμε να αγοράσουμε καινούργια.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας