Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-19 11:40:39 +0200 Πράγματα που λέγαμε ότι δε θα κάναμε ποτέ... τώρα με τη μητρότητα αναιρούνται! Τα "ποτέ μη λες ποτέ" της μαμάς

Τα "ποτέ μη λες ποτέ" της μαμάς

Τα "ποτέ μη λες ποτέ" της μαμάς 470 900
Πράγματα που λέγαμε ότι δε θα κάναμε ποτέ... τώρα με τη μητρότητα αναιρούνται!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσα πράγματα μπορεί να αλλάξει η μητρότητα. Συναισθήματα, τρόπο σκέψης, σχέσεις με τους γύρω μας και γενικά όλη μας τη ζωή. «Όταν γίνεις μαμά θα καταλάβεις» ακούγαμε ξανά και ξανά όταν ήμασταν μικρές, αλλά πότε δεν καταλαβαίναμε τη σημασία της. Πριν γίνουμε μαμάδες, όταν σκεφτόμασταν τη μητρότητα, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα στο μυαλό μας. Λέγαμε τι θα κάνουμε, τι δε θα κάνουμε και ήμασταν σίγουρες ότι θα γίνουμε οι καλύτερες μαμάδες του κόσμου! Πόσο έξω πέσαμε...

Η ομορφιά της μητρότητας όμως βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτό!  Στο απρόοπτο, στο αναπάντεχο και σε όλες εκείνες τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας που την κάνουν τόσο όμορφη. Ας το παραδεχτούμε! Όλες οι μαμάδες έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο και έχουμε κάνει πράγματα που πιστεύαμε ότι δε θα κάναμε ποτέ. Ποια είναι αυτά;

Χρησιμοποιούμε ό,τι τρόπο σκεφτούμε για να κάνουμε το παιδί μας να κοιμηθεί
Έχουμε διαβάσει δεκάδες μαμαδίστικα άρθρα και βιβλία με συμβουλές, για να κοιμίσουμε  το μωρό μας. Κάποιες φορές όμως, όταν  έρθει η ώρα να τις υλοποιήσουμε, δεν πιάνει τίποτα! Πόσες φορές έχουμε χρησιμοποιήσει την τηλεόραση, για να καταφέρουμε να κοιμηθεί; Αμέτρητες!

Όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα, το παίρνουμε στο κρεβάτι μας για να κοιμηθεί
Είναι κάτι που λίγο-πολύ, όλοι οι γονείς το κάνουν αν και λέγαμε ότι δε θα το κάναμε ποτέ. Όταν όμως είναι 3:00 τα ξημερώματα και το πρωί πρέπει να ξυπνήσουμε, για να πάμε στη δουλειά, ή όταν μοιραζόμαστε  το παιδικό δωμάτιο, το μόνο που θέλουμε είναι λίγες στιγμές ηρεμίας και ησυχίας. 

Χρησιμοποιούμε την τηλεόραση, το κινητό ή το tablet για να το κοιμίσουμε, για να το ταΐσουμε και γενικά όταν τα βρίσκουμε σκούρα. 
Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία μας έχει σώσει πολλές φορές! Το κατά πόσο η χρήση τους ενδείκνυται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι αμφιλεγόμενο, κάποιες φορές όμως, είναι η μόνη μας λύση! 

Φτάνουμε στα όριά μας και χωρίς να το καταλάβουμε βάζουμε τις φωνές!
Οι φωνές δε λύνουν κανένα πρόβλημα και αυτό το ξέρουμε καλά. Κάποιες στιγμές όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς. Η καθημερινή κούραση, το άγχος κι αυτά τα επίμονα πλασματάκια, μας ωθούν πολύ συχνά στα άκρα. Και ενώ ξέρουμε και έχουμε πει πολλές φορές μέσα μας  πως  ό,τι θέλουμε θα το λέμε πάντα με ήρεμο τρόπο, η υπομονή μας πολλές φορές εξαντλείται και δεν αντέχουμε, φωνάζουμε!

Τα κακομαθαίνουμε 
Πώς να αντισταθούμε όταν μας κοιτάνε με αυτά τα γλυκά ματάκια... Θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι, θα το πάρουμε, θα δούμε ένα ωραίο ρουχαλάκι, θα το πάρουμε κι αυτό! Ποια μαμά μπορεί να πει με ευκολία «όχι» στο παιδί της; Πρέπει όμως, για το δικό του καλό. Μονάχα έτσι θα μάθει να εκτιμάει αυτά που έχει και να παλεύει, για να τα αποκτήσει.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας